Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το ολοκαύτωμα του Διστόμου απο τους Γερμανούς – 10 Ιουνίου 1944…Τίποτα δεν άλλαξε!

«…Στις 10 Ιουνίου 1944 ο τόπος μας γνώρισε μία από τις αγριότερες σφαγές που έγιναν ποτέ στον κοσμο. Διακόσιοι δεκαοκτώ συμπολίτες μας θανατώθηκαν απο τους Ναζί του Χίτλερ χωρίς να μάθουν ποτέ το γιατί. Ανάμεσα σ’αυτούς ανήμποροι γέροι, έγκυες γυναίκες, αβάπτιστα μωρά πρόσφεραν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας, την ειρήνη, τον πολιτισμό. »

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Charles Aznavour - C'EST FINI

Ελληνική ταινία :Τέντυ μπόυ αγάπη μου


Το λαχανικό που μειώνει πίεση και ζάχαρο και προστατεύει από την άνοια


image


Σίγουρα δεν είναι από τα αγαπημένα λαχανικά των μικρών παιδιών, ωστόσο, αν καταφέρετε να τους το προσφέρετε με εύγευστο τρόπο, τότε τα οφέλη για εκείνα θα είναι πολύ σημαντικά.

Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που ωφελούνται από την κατανάλωση αυτού του λαχανικού. Οι ειδικοί εκθειάζουν τις ιδιότητές του στην καταπολέμηση της υπέρτασης και του διαβήτη που μόνο παιδικές ασθένειες δεν είναι και είναι γνωστό ότι ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερους ενήλικες.

Ο λόγος γίνεται για το

ΝΑΙ είναι αλήθεια, με 3 ευρω μπορείς να αλλάξεις το μέλλον όλης της χώρας

αστειο2



ΝΑΙ είναι αλήθεια, με 3 ευρω μπορείς να αλλάξεις το μέλλον όλης της χώρας

Το videoπου πρέπει να δουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες



Τι `ναι αυτό που μας ενώνει, μας χωρίζει, μας πληγώνει..

     Κατ' αρχάς (φρονεί το blog), δεν θα 'πρεπε  να είναι τίποτα αυτό που μας χωρίζει,
     ..ενώ αυτά που μας πληγώνουν  και μας ενώνουν  είναι πολλά. 

     Κατάφεραν να χωρίσουν οι παλιάνθρωποι έναν λαό, σε αυτούς που σκέπτονταικαθαρά και συλλογικά,
     ..και σ' αυτούς που φοβούνται μήπως κηρυχτεί''capital control'' (!) και δεν μπορούν να κάνουνημερήσια ανάληψη απ' τα ΑΤΜ πάνω από 300 ευρώ.
     Και το ωραίο είναι πως αυτοί που ανησυχούν και κόπτονται, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ανάληψη ούτε 50 ευρώ την ημέρα!

Ολόκληρος ο δήμος Θεσσαλονίκης και στο κινητό σας - Έτοιμη η πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Τη διαδικτυακή πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας και στελέχη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (http://opengov.thessaloniki.gr), η οποία είναι προσβάσιμη και από κινητές συσκευές, βρίσκονται συγκεντρωμένες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οι καινοτόμες δράσεις και εφαρμογές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Το ανέκδοτο για τον Γιώργο Παπανδρέου που άφησε εποχή!


παπανδρεου5

Είναι 3 πολιτικοί, ο Ομπάμα, ο Κάστρο και ο Παπανδρέου.
Μια μέρα τους επισκέφτηκε ο Θεός και τους είπε:
– Εγώ ο παντοδύναμος Θεός σας λέω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το ανθρώπινο είδος.
Για αυτό θα έρθω σε ένα μήνα να σας καταστρέψω.
Πάει μετά ο Ομπάμα και λέει στο λαό του:

Οι 174 έλληνες βουλευτές ( και όσοι ) έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Ερευνητέον, εκτός των άλλων, ΠΟΥ τα βρήκαν τόσα λεφτα;
 ΑΛΕΞ






ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΛΙΣΤΑ 174 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 

1. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΡΩ 120.333,220 ΕΘΝΙΚΗ
2. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 667.000,000 ΚΥΠΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΡΩ 153.000,000 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Απλά ΜΑΓΙΚΟ - Βάλε το δάχτυλό σου στην οθόνη και θα..."κολλήσεις" [video]

Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες...

Βάλε το video σε full screen mode , βάλε ένταση στον ήχο και ναι βάλε το δάχτυλο σου στην οθόνη. Θα καταλάβεις που!

Είναι μαγικό!

Το πρώτο προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές είναι γεγονός



Το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Α' και Β΄ Δημοτικού γίνεται το πρώτο πλήρως προσβάσιμο βιβλίο για κωφούς και βαρήκοους μαθητές, ενώ έρχονται και άλλα για περισσότερα μαθήματα.
«Από τον Σεπτέμβριο, θα είναι επίσης προσβάσιμα για τους κωφούς και βαρήκοους μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων του Δημοτικού, το βιβλίο της Γλώσσας, μαζί με τα βιβλία του μαθητή και τα τετράδια εργασιών, το βιβλίο των Μαθηματικών καθώς και η Μελέτη Περιβάλλοντος» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Μας «ελεούν» για το... καλό μας (τους)


Ξέρετε κανένα λαό στον κόσμο που δανείζεται για να ξεχρεώσει τα χρέη του και αυτά αντί να μειωθούν αυξάνονται με ταχύτητα ;

Ξέρετε κανένα λαό που οι δανειστές- εταίροι του «κλαίνε» και οδύρονται γιατί του δανείζουν τα λεφτουδάκια τους και έτσι κερδίζουν πολύ περισσότερα από όσα του δάνεισαν ;

Ξέρετε κανένα λαό που η ανάπτυξη της οικονομίας του σημαίνει κλείσιμο καταστημάτων, εξάρθρωση μισθών και συντάξεων, ανεργία και μηδενισμό της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών του ;

Πώς μαθαίνουν οι Ιάπωνες μαθητές να σέβονται το σχολείο τους.

Ιάπωνες

Το υποχρεωτικό μάθημα Soji No Jikan

Στην Ιαπωνία υπάρχει ένα μάθημα που όλα τα παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων είναι υποχρεωμένα να παρακολουθήσουν: το Soji No Jikan. Το Soji No Jikan δηλ.  “Η ώρα της καθαριότητας“, είναι ένα διάστημα 15 λεπτών  στο οποίο οι μαθητές καθαρίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας. Και να πώς έχει το πρόγαμμα: αφού οι μαθητές φάνε το γεύμα τους, έχουν 30 λεπτά ελεύθερα για να παίξουν. Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος ακούγεται μία συγκεκριμένη μουσική από τα μεγάφωνα του σχολείου και όλα τα παιδιά αναγνωρίζουν ότι ξεκινά ο χρόνος του Soji No Jikan, συνήθως 1:30 – 1:45 μ.μ.

Τρεις προσωπικότητες της Γαλλίας προτείνουν



Με όπλο την Δημοκρατία…


«Ας σώσουμε την Ελλάδα με τη δημοκρατία» είναι ο τίτλος-σύνθημα που συνυπογράφουν μέσω της εφημερίδας «Le Monde», τρεις αναγνωρισμένες προσωπικότητες στη Γαλλία. 
Υποστηρίζουν ότι η λύση θα μπορούσε να βρεθεί «με τη δημιουργία μιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Ευρωζώνη, στην οποία να ανατεθεί η διευθέτηση του προβλήματος».

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/6/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/6/2015

Οδηγίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον νέο ιό στο Facebook


Οδηγίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον νέο ιό στο Facebook

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνει οδηγίες στους χρήστες του Facebook για το νέο ιό που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καιρός (Τετάρτη 10- 6-15)



Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, οι οποίες στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη