Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Charles Aznavour - Il Faut Savoir

Ελληνική ταινία : Μερικοί το προτιμούν κρύο


Καλάς: Η φυλή του Πακιστάν που υποστηρίζει ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου -Τι έδειξε τελικά η εξέταση DNA

http://www.tsantirinews.gr/wp-content/uploads/2013/07/kalas.jpgΟι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/06/image10.jpg?w=300&h=188Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους πάνω στη Γη σήμερα, από τα πλέον φωτεινά και αναλυτικά μυαλά, ο Αϊνστάιν της εποχής μας. Στην ηλικία μόλις των 27 ετών διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης γνωστό ευρύτερα ως Μ.Ι.Τ,

12 φυσικοί τρόποι για να μην σας ξαναενοχλήσουν τα κουνούπια!

kounoupi-12-fusikoi-tropoiΤο κουνούπι είναι ένας μικρός σε μέγεθος, αλλά τελικά μεγάλος εχθρός, που δεν μπορείς να τον πολεμήσεις εύκολα. Καταστρέφει διαθέσεις, χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. την χαλάρωση ή την ψυχαγωγία μας, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να μας οδηγήσει ακόμη και στο νοσοκομείο.

Φτιάξε Σπαθόλαδο

Ας δούμε πως φτιάχνεται το πολύ χρήσιμο σπαθόλαδο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για
επούλωση πληγών και εγκαυμάτων
Κι αφού είδαμε κάποια βασικά πράγματα για το σπαθόχορτο (ή βάλσαμο) και τις θεραπευτικές επουλωτικές του ιδιότητες του σε προηγούμενη δημοσίευση, ας δούμε πως φτιάχνεται το πολύ χρήσιμο σπαθόλαδο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.

Στα χέρια των δήμων περνά η διαχείριση των σκουπιδιών.



  • Στα χέρια των δήμων περνάει πλέον η διαχείριση των σκουπιδιών. Ο νέος αναθεωρημένος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων -που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα- καθιερώνει την εκπόνηση τοπικών δημοτικών σχεδίων διαχείρισης των αποβλήτων στα όρια κάθε δήμου, δίνοντας έμφαση στη διαλογή από την πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ποιοι μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης το 2015 με πλασματικά έτη


Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσα στο 2015 με αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου ασφάλισης μπορούν να κλειδώσουν οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ- τραπεζών ώστε να αποφύγουν τις ανατροπές στα όρια ηλικίας.
Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης αλλά τους λείπουν τα έτη ασφάλισης να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη και να θεμελιώσουν δικαίωμα, δηλαδή να αποχωρήσουν με σύνταξη με τα όρια ηλικίας που ισχύουν ως το 2012.

ΚΑΘΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Δείτε τι συντάξεις παίρνουν Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί

1Δεδομένη φαίνεται πως θεωρείται η περικοπή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές…
Μπορεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση να έθετε θέμα «κόκκινων γραμμών», ωστόσο οι πιέσεις των εταίρων είναι μεγάλες, γι’ αυτό και ενδέχεται να γίνουν περικοπές, ακόμη και σε συντάξεις… πολύ χαμηλές!

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο πίνακας με τους 32.433 δικαιούχους της κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο πίνακας με τους 32.433 δικαιούχους της κοινωφελούς εργασίαςΑναρτήθηκε στον Διαδικτυακό Τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), o προσωρινός  πίνακας κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 ωφελούμενους – εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού.

Ξεκινά τη λειτουργία του ο πρώτος ελληνικός υπερυπολογιστής



Με καθυστέρηση μερικών μηνών από τον αρχικό προγραμματισμό, ξεκινά τη λειτουργία του ο πρώτος ελληνικός υπερυπολογιστής. Είναι ένας ΙΒΜ με ταχύτητα 180 Teraflop/s [τρισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο], ο οποίος βρίσκεται στη 366η θέση παγκοσμίως.
Ο ελληνικός supercomputer, σύμφωνα με το pcmag.com, θα ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό "οικοσύστημα" υπερυπολογιστών PRACE [Partnership for Advanced Computing in Europe], ενώ μελλοντικά, μετά από αναβάθμιση, θα συμπεριληφθεί στους 300 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου.

Κοινωνικό τιμολόγιο για το φυσικό αέριο ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την τακτική συνεδρίασή του, σήμερα, μεταξύ των άλλων αποφάσεών του, διατύπωσε και το αίτημα για την καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, για την προστασία ων ευπαθών ομάδων των καταναλωτών φυσικού αερίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/6/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/6/2015

Καιρός (Τετάρτη 3- 6-15)



Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τετάρτη.
Η αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.