Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική ταινία : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη


Βγήκε στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη 465 εφοριακών


Βγήκε στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη 465 εφοριακών

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 2Κ/2015 προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 465 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ Εφοριακών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Οικονομικών.

Χ.Υ.Τ.Α Πολυγύρου «Κυνήγι θησαυρού» για σπάνια μέταλλα και ηλεκτρονικά απόβλητα

«Κυνήγι θησαυρού» στα σκουπίδια για σπάνια μέταλλα και ηλεκτρονικά απόβλητα
Εκσκαφείς, τροχήλατα μηχανήματα, κόσκινα και μαγνήτες, αλλά και πολύτιμα ανθρώπινα χέρια αναλαμβάνουν δράση, από την ερχόμενη εβδομάδα, σε ένα διαφορετικό «κυνήγι θησαυρού».
Θα αναζητήσουν σπάνια μέταλλα, όπως ο χρυσός, άργυρος, πλατίνα και  σπάνιες γαίες, μια ειδική κατηγορία μετάλλων, που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικές εφαρμογές νέων τεχνολογιών.

Αυτές είναι οι 10 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο



Κι όμως ΔΕΝ είναι τα αγγλικά η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, δεν βρίσκονται ούτε καν μέσα στην 3άδα.
Τα αγγλικά καταλαμβάνουν μόλις την τέταρτη θέση στη λίστα πίσω από τα κινεζικά και τα ισπανικά και τα hindi!
Σ'αυτό φυσικά παίζει ρόλο και ο πληθυσμός, αφού η Κίνα μόνη της μετράει περισσότερο από το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Βόλτα για ψώνια στο ψηφιακό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης


Βόλτα για ψώνια στο ψηφιακό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί ψηφιακή αναπαράσταση της αγοράς του κεντρικού Δήμου και 
τροφοδοτείται από τους ίδιους τους επαγγελματίες και τα καταστήματα της περιοχής
της Κάτιας Γερακαρίτου
Τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να κάνουν την ηλεκτρονική βόλτα τους στα καταστήματα του κέντρου της πόλης και να δουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, μέσω smartphone, tablet και υπολογιστή, δίνει ο κεντρικός δήμος.

"Πράσινο φως" για 4.619 εποχικούς


Πράσινο φως για 4.619 εποχικούς

"Πράσινο φως" για την κάλυψη 4.619 εποχικών θέσεων σε δήμους και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων της χώρας "άναψε" το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Πρόκειται για συμβάσεις απο 8 έως 11 μήνες σε υπηρεσίες που λειτουργούν είτε έναντι αντίτιμου από τους ωφελούμενους είτε σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Στα 1,4 δισ. ευρώ τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Στα 1,4 δισ. ευρώ τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Τα εισπραχθέντα πρόστιμα και παράβολα από 695.000 ιδιοκτήτες ανέρχονται συνολικά, μέχρι σήμερα, σε περίπου 1,4 δισ. και αντιστοιχούν σε περίπου 2,3 εκατ. συναλλαγές
Περί τις 875.254 ιδιοκτησίες έχουν ήδη καταγραφεί μέσω του νόμου 4178 για τα αυθαίρετα, από τις οποίες οι 575.000, έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα το ΤΕΕ στη δημοσιότητα.

Μειώσεις 12% στις τιμές φυσικού αερίου τον Μάιο


Μειώσεις 12% στις τιμές φυσικού αερίου τον Μάιο

Σημαντική μείωση στα τιμολόγια φυσικού αερίου για τον μήνα Μάιο θα δουν οι πελάτες της ΕΠΑ Αττικής, ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους προμήθειας της ΕΠΑ Αττικής από την ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η τελική τιμή στα οικιακά τιμολόγια θα είναι χαμηλότερη κατά 12% σε σχέση με την τιμή Απριλίου, καθώς πλέον για το μήνα Μάιο διαμορφώνεται στα 6,1 λεπτά ανά KWh, συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ.

Ποιοι υπάλληλοι μπορούν να επιστρέψουν στη Δημοτική Αστυνομία

Ποιοι υπάλληλοι μπορούν να επιστρέψουν στη Δημοτική Αστυνομία
Διευκρινίσεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας με εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Νίκος Βούτσης.

Υπέρταση: Επιτρέπεται ή όχι ο καφές;



Είναι γνωστό πως ο καφές έχει διεγερτική δράση. Δεδομένου ότι είναι το πιο αγαπημένο ρόφημα παγκοσμίως, τι συνιστούν οι ειδικοί για τα άτομα με ανεβασμένη αρτηριακή πίεση;
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η κατανάλωση καφέ συνοδεύεται από προσωρινή αλλά αξιοσημείωτη αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν υπέρταση.

Eπαναλαμβάνεται ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους ανασφάλιστους πολίτες


Eπαναλαμβάνεται ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους ανασφάλιστους πολίτες





Τη δυνατότητα πλήρους προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου δίνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στους ανασφάλιστους πολίτες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας στον ελληνικό πληθυσμό και την πρόληψη από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι πολιτικές εφημερίδες 19/5/2015

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού η σημερινή- Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη



Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η σημερινή και η Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ)θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις. Το απόγευμα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 6:30 και κατάθεση στεφάνων, μισή ώρα αργότερα, στο μνημείο της γενοκτονίας.

Καιρός (Τρίτη 19- 5-15)



Σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη