Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πυθαγόρειο Θεώρημα - Γιατί παραμένει τόσο σπουδαίο 2.500 χρόνια μετά (εικόνα)



Ίσως το πιο γνωστό θεώρημα στον απέραντο κόσμο των μαθηματικών. Μια απλή σχέση τετραγωνικών αριθμών, που κρύβει μέσα της συνοψισμένη όλη την αίγλη της μαθηματικής επιστήμης.
Το Πυθαγόρειο Θεώρημα είναι δικαιολογημένα το πιο δημοφιλές και ταυτόχρονα μεγαλειώδες θεώρημα της μαθηματικής επιστήμης. Οχι επειδή μέσω της λιτής μορφής του διαφαίνονται... σκοτεινοί και απρόσιτοι κανόνες των αριθμών και των σχημάτων, αλλά διότι έχει την μοναδική ικανότητα να «μαγεύει» ακόμα και τους πλήρως μαθηματικά απαίδευτους.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική ταινία : ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΓΛΕΤΖΕΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ


Τροφές που περιέχουν πηκτίνη και αποτοξινώνουν φυσικά το σώμα μας

Το γιατροσόφι, ή «ιατροσόφιον» στην καθαρεύουσα είναι το πρακτικό φάρμακο φαρμακευτικών φυτών, ενώ σε πολλά μέρη της Ελλάδας αποτελούν αξιόλογο μέρος της λαογραφικής παράδοσης του τόπου.
Αν και η χρήση τους έχει αμφισβητηθεί από τους οπαδούς της κλασικής ιατρικής, τα περισσότερα γιατροσόφια δεν παύουν να έχουν στέρεη επιστημονική τεκμηρίωση και να αποτελούν τον «πρόδρομο» των δημοφιλών φυτικών καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στα φαρμακεία στις μέρες μας.

Στο σκαμνί 40 κατηγορούμενοι για «θαλασσοδάνεια» του ΤΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για ταχυδρομικο ταμιευτηριο
Σειρά κακουργηματικών πράξεων, αποδίδονται στους κατηγορούμενους από την εισαγγελέα. Ζητά παραπομπή σε δίκη. Σε πάνω από 1.000 σελίδες περιγράφονται οι πολυδαίδαλοι μηχανισμοί. Ονόματα και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Την παραπομπή σε δίκη 40 κατηγορούμενων ανάμεσα στους οποίους οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και στελέχη της τράπεζας προτείνει στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη για την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας.

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΜΑ!

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) στις 7/2/2015 ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές.

Ακόμα και τα πουλιά έχουν το ίδιο πρόβλημα… (φωτογραφία)

      Το αρσενικό σπουργίτι είναι αυτό αριστερά, με τις γκρι «πιτσιλιές» κάτω από τον λαιμό!                     
                       

                ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΣΟΥ, ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ!

Ο Τσίπρας βάζει «πόδι» στην… Σμύρνη

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΖΕΙ «ΠΟΔΙ» ΣΤΗΝ… ΣΜΥΡΝΗ1
Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία μια εντυπωσιακή κίνηση του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, κ Τσίπρα, ειδικά σε ένα ευαίσθητο χώρο όπως αυτός της Σμύρνης που είναι πλήρης αξέχαστων ελληνικών αναμνήσεων και όχι μόνο.

20 άνθρωποι που έχουν έναν μικρό παράδεισο στην αυλή τους

20 άνθρωποι που έχουν έναν μικρό παράδεισο στην αυλή τους (1)
Μαγευτικές αποδράσεις λίγα βήματα έξω από το σπίτι…

Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται ο καταρράκτης

Γιατί εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται ο καταρράκτης
Το μάτι μας περιέχει στο εσωτερικό του ένα φακό που ονομάζεται κρυσταλλοειδής φακός και χρησιμεύει στην εστίαση των φωτεινών ακτίνων που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον, πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, έτσι ώστε η εικόνα να εμφανίζεται καθαρή.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο κρυσταλλοειδής φακός του ματιού δρα όπως ο φακός μιας φωτογραφικής μηχανής που εστιάζει την εικόνα πάνω στο φιλμ (στην περίπτωση του ματιού πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα).

Εθνικός διαγωνισμός εικονικής δίκης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη



Μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες των ελληνικών πανεπιστημίων στους διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης, η E.L.S.A. Greece διοργανώνει τον πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης (στο εξής Ε.Δ.Ε.Δ, ) δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες φοιτητές νομικής να συναγωνιστούν, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Στις Πανελλήνιες εξετάσεις μπαίνει η Πυροσβεστική!


Οι πανελλήνιες του 2015 δεν θα περιλαμβάνουν τη σχετική πρόβλεψη όμως από τις εξετάσεις του 2016 οι μαθητές ολόκληρης της χώρας θα έχουν το δικαίωμα ένταξης στις τάξεις της Πυροσβεστικής.

80.000 ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ...

Επίδομα σιτίσης ζητούν οι επτά στους δέκα από όσους προσέρχονται στα ΚΕΠ προκειμένου να υποβάλουν...
αίτηση για ένταξη στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Συνολικά σε δεκαπέντε ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας έχουν υποβληθεί περισσότερες από 120.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 44.000 αφορούν το επίδομα σίτισης.

Κοτζιάς: Δεν υπάρχει Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, διότι δε θα υπάρχει και ευρωζώνη



Η Ελλάδα εντός ή εκτός του ευρώ είναι ένα λάθος δίλημμα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σήμερα το βράδυ στη πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξή του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 fm.
«Η Ελλάδα» είπε «πρέπει να δώσει μάχη και να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει, βέτο, ευρωπαϊκό νόμο,

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/5/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/5/2015

Καιρός (Πέμπτη 7- 5-15)



Μπορεί η θερμοκρασία να ανεβαίνει με τον υδράργυρο να αγγίζει σήμερα Πέμπτη τους 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο ο καιρός αλλάζει κι έρχονται καταιγίδες...
Ειδικότερα,σήμερα Πέμπτη η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα -θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση όμως από τα βόρεια το βράδυ. Καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοανατολικά.