Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ...

Al Bano Carrisi "Io di notte" 1967

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ (ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ)

http://xarakomata1.blogspot.gr/

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ: Ο μοναδικός σκύλος που παλεύει με την αρκούδα!


Βράδυ καλοκαιριού στον Ελαφότοπο, ένα χωριό του Δυτικού Ζαγοριού. Καθόμουν με τον φίλο μου τον Γιώτη, κτηνοτρόφο, στο μαγαζί του χωριού. Περασμένα μεσάνυχτα χτύπησε το τηλέφωνό του: “Έλα γρήγορα πάνω, η αρκούδα έφαγε τον Καλέση”. Την κλήση έκανε ο τρομαγμένος νεαρός τσοπάνος του, που ξενυχτούσε τα πρόβατα στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια της Τύμφης. Ο Γιώτης ταράχτηκε, γιατί ο Καλέσης είναι ο μεγάλος αρσενικός σκύλος του κοπαδιού και χωρίς αυτόν τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα, αφού δύο αρκούδες γυρόφερναν στην περιοχή και σχεδόν κάθε βράδυ έκαναν επιθέσεις στα ζώα του χωριού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πόσο γρήγορα φτιάχνουν ένα πεζοδρόμιο στην Ανατολική Ευρώπη, όταν στην Ελλάδα θέλουν…μήνες!!

pezodromio 


Θα σας φάνταζε ακατόρθωτο αν σας έλεγαν ότι… σε κάποια χώρα του ανατολικής Ευρώπης μπορούν να κατασκευάσουν ένα πεζοδρόμιο αρκετών δεκάδων μέτρων σε ….λίγα λεπτα, όταν για να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα απαιτεί μήνες ίσως και χρόνια.
Για να είμαστε ειλικρινείς, σε εμάς φάνηκε αρκετά δύσκολο για να μην πούμε ακατόρθωτο. Ωστόσο όταν είδαμε το παρακάτω video αλλάξαμε γνώμη.

Τεστ αυτοδιάγνωσης του AIDS μέσω διαδικτύου

Τεστ αυτοδιάγνωσης, που επιτρέπουν να ξέρει κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και χωρίς ιατρική επίβλεψη...
αν είναι φορέας του ιού του AIDS, πωλούνται από σήμερα μέσω διαδικτύου στη Βρετανία, ενώ το καλοκαίρι παρόμοια τεστ θα είναι διαθέσιμα και στη Γαλλία.
Αυτό το ατομικό τεστ, με την επωνυμία BioSURE HIV Self Test, επιτρέπει στον καθένα, με μία σταγόνα αίμα από το δάκτυλό του, να μάθει μέσα σε 15 λεπτά αν έχει ή όχι τα ειδικά αντισώματα που παράγονται σε περίπτωση μόλυνσης με τον ιό του AIDS, τον HIV. 

Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα: Απειλούν ότι θα μας πάρουν 150 νησιά και παρουσιάζουν τη Θράκη ως ανεξάρτητη!



ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

Διπλή πρόκληση από την Άγκυρα η οποία όχι μόνο αμφισβητεί την ελληνικότητα εκατόν πενήντα ελληνικών νησιών και διαμηνύει μέσω του Doğu Perinçek ότι θα τα πάρει πίσω αλλά παρουσιάζει και τη δυτική Θράκη σε χάρτη ως ανεξάρτητη!

Β.Παπαζάχος: "Ψήλωσαν τα Ιμαλάια κατά 10 εκατοστά "



"Ψήλωσαν" τα... Ιμαλάια όρη από το μεγάλο – καταστροφικό σεισμό, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το Νεπάλ το περασμένο Σάββατο.
Όπως εξηγεί ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος, το γεωλογικό αυτό φαινόμενο, εξελίσσεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και οφείλεται στη σύγκρουση δύο πλακών (της Ινδικής με την Ασιατική).

Αναρωτιέστε ακόμα και τώρα γιατί η Ελλάδα έφτασε στο μηδέν; Δείτε και θα λυθούν όλες σας οι απορίες

http://i.ytimg.com/vi/YGYLZ-HV4WY/hqdefault.jpg





Αναρωτιέστε ακόμα και τώρα γιατί η Ελλάδα έφτασε στο μηδέν; Δείτε και θα λυθούν όλες σας οι απορίες

Βαλαβάνη: Καταργείται η φορολόγηση των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων


Βαλαβάνη: Καταργείται η φορολόγηση των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάργηση φορολόγησης των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών, θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου σχετικά με το φορολογικό σύστημα των αγροτών.

Οριστικά στο «σκαμνί» 32 άτομα για τις μίζες των υποβρυχίων


Οριστικά στο «σκαμνί» 32 άτομα για τις μίζες των υποβρυχίων

Οριστικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για για την υπόθεση «διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων» επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου οι 32 κατηγορούμενοι, μετά την επικύρωση από τον Άρειο Πάγο του βουλεύματος για την παραπομπή τους.

“Αντάρτικο” από δύο Μονές για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ


  • Αρνούνται να πληρώσουν.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δύο Ιερές Μονές, που αρνούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά τους, στα οποία δεν τελούνται θρησκευτικές λατρευτικές τελετές.
Πρόκειται για την Ιερά Μονής της... Αγίας Αναστασίας Φαρμοκολύτριας Χαλκιδικής και την Ι.Μ. του Προφήτου Ηλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας. 

Μετάλλιο στον λοχία που διέσωσε μετανάστες στην Ρόδο – ΦΩΤΟ

Μετάλλιο στον λοχία που διέσωσε μετανάστες στην Ρόδο – ΦΩΤΟ
Δείτε τις φωτογραφίες:

Από τις 9 ως τις 16 Ιουνίου θα διαρκέσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις


Από τις 9 ως τις 16 Ιουνίου θα διαρκέσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις


Από τις 9 έως τις 16 Ιουνίου θα διαρκέσουν οι φετινές επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες αφορούν υποψηφίους που αποδεδειγμένα εξαιτίας ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/4/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/4/2015

Καιρός (Τρίτη 28-4-15)



Βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.