Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Απολαύστε δωρεάν παγωτό αύριο στη Θεσσαλονίκη!



Δωρεάν παγωτό μπορούν να απολαύσουμε αύριο οι λάτρεις αυτής της λιχουδιάς στη Θεσσαλονίκη. Με σύνθημα "Peace, love and ice cream"! οι εμπνευστές μιας...λαχταριστής ιδέας μοιράζουν δωρεάν παγωτό στην πόλη.
Η "Ημέρα Δωρεάν Παγωτού" έχει καθιερωθεί και ξεσηκώνει τους γλυκατζήδες.
Αν είστε λάτρεις του παγωτού, λοιπόν, μπορείτε να το απολαύσετε δωρεάν αύριο Τρίτη 14 Απριλίου στο Dilettο, Μακεδονομάχων & Ευαγ.Θεοτόκου 18-20, Πλατεία Ευόσμου από τις 15:00-19:00, με πρωτοβουλία της εταιρείας Ben&Jerry's.
http://www.thestival.gr/

Koκκινόλακκας, σήμερα: το Πασχαλινό δώρο της Ελληνικός Χρυσός

11133774_1578332892420910_5271678531231285866_nΠαραμονή Πασχαλιάς και αυτό είναι το δώρο της καλής εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στον τόπο που τη φιλοξενεί. Αντί για καθαρό νερό, ένας άρρωστος πορτοκαλί βούρκος και ούτε ίχνος ζωής. Όποιος πιστεύει ότι έτσι πρέπει να δείχνουν τα ποτάμια, να μας το πει να το ξέρουμε…

Ποιοι είναι οι πιο πιστοί στον κόσμο - Πόσο θρήσκοι είμαστε στην Ελλάδα (εικόνα)



Η θρησκεία έπαιζε, παίζει και θα συνεχίσει να παίζει έναν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της ζωής των πιστών απανταχού της Γης.
Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν αναρίθμητες θρησκείες, με τις περισσότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν πλήθος υπό-αιρέσεων.

Πότε δοκίμασαν για πρώτη φορά παγωτό ξυλάκι οι Έλληνες

Πότε δοκίμασαν για πρώτη φορά παγωτό ξυλάκι οι Έλληνες

Ποια ήταν η χρονιά που οι Έλληνες δοκίμασαν για πρώτη φορά παγωτό ξυλάκι; Το πρώτο παγωτό ξυλάκι στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στην αγορά από τους αδελφούς Σουραπά, που μόλις είχαν επιστρέψει από την Αμερική με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

γιατί οι δύσκολοι άνθρωποι είναι δάσκαλοί μας;


Γιατί οι δύσκολοι άνθρωποι είναι δάσκαλοί μας;


Όλοι συναντάμε κατά καιρούς δύσκολους ανθρώπους, είτε στην εργασία μας είτε στο φιλικό περιβάλλον είτε ακόμα χειρότερα, στο οικογενειακό ή συγγενικό μας περιβάλλον. Το ζήτημα των σχέσεων μοιάζει πολλές φορές με έναν λαβύρινθο ή μια σπαζοκεφαλιά, την οποία δυσκολευόμαστε να λύσουμε και συχνά, δεν τα καταφέρνουμε ποτέ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Το κορίτσι του φίλου μου  Λάκης Τζορντανέλλι


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Σε αυτό το λιμάνι δεν πιάνει το πλοίο της γραμμής


Θεσσαλονίκη: Σε αυτό το λιμάνι δεν πιάνει το πλοίο της γραμμής

Στο κτήριο του επιβατικού σταθμού του ΟΛΘ επικρατεί καταθλιπτική σιωπή, ενώ οι χώροι ζωντανεύουν μόνο όταν υπάρχουν αφίξεις κρουαζιεροπλοίων που για λίγες ώρες, πιάνουν transit στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
της Άννης Καρολίδου
Οι γιορτές του Πάσχα ήρθαν και η Θεσσαλονίκη παραμένει αποκλεισμένη ακτοπλοϊκά αφού από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν εκτελούνται δρομολόγια ούτε προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Σμύρνη μάνα…χαίρεται, Ανάσταση μετά από 93 χρόνια

Σμύρνη

Στην κυριολεξία λαμπροφόρος από κάθε άποψη υπήρξε η ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία, η πρώτη μετά 93 χρόνια, στον διασωθέντα και ανακαινισθέντα περικαλή ναό του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη.Την ακολουθία της Αναστάσεως παρακολούθησαν με κατάνυξη, ευλάβεια και δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι, μέλη της κατά Σμύρνη Ορθόδοξης Εκκλησίας, που τα τελευταία δύο χρόνια,

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Εσφιγμένου)





Εορτή: Ανάληψη του Κυρίου
Το αρχαιότερο έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η Εσφιγμένου είναι του 1001, όπου υπάρχει η υπογραφή του ηγουμένου Θεοκτίστου. Επανειλημμένως λεηλατήθηκε από τους πειρατές και καταστράφηκε από πυρκαγιές. Το 1335 ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς άφησε το ερημικό ησυχαστήριό του και ανέλαβε την ηγουμενία της Μονής. Επί ηγουμενίας του Θεοδώρη του Λαυριώτη κτίσθηκε το Καθολικό το οποίο τιμάται στην Ανάληψη του Κυρίου.

Τι συμβολίζει το αναμμένο κερί στην Εκκλησία;


  • Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί -και όχι μόνο- έχουν ανάψει κερί σε κάποια εκκλησία.
  • Ποιός γνωρίζει όμως τι συμβολίζει όμως η κίνηση αυτή;
Όταν τον 4ο αιώνα ο Μ. Κωνσταντίνος σταμάτησε τούς...διωγμούς εναντίον των χριστιανών, οικοδομήθηκαν ναοί, ενώ η Εκκλησία για να διασώσει την ύπαρξη της χρησιμοποίησε το κερί ως μέσο λατρείας, αποδίδοντας του τους παρακάτω συμβολισμούς:

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα και επιδότηση σίτισης-ενοικίου


Ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τονπρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων αρχίζει τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Απριλίου και λήγει στις 20 Μαΐου.

To 99% δεν μπορεί να βρει τη λύση του γρίφου! Εσείς;

1Ένας άνδρας είναι παγιδευμένος σε ένα δωμάτιο, το οποίο έχει μόνο δύο πιθανές εξόδους: Δύο πόρτες, οι οποίες οδηγούν… 
σε χώρους από όπου μπορεί να φύγει.
Η μία οδηγεί σε ένα δωμάτιο, φτιαγμένο από γυαλί μεγεθυντικού φακού, και ο ήλιος καίει αυτόματα ό,τι και όποιον μπει στο δωμάτιο. Η δεύτερη οδηγεί σε ένα δωμάτιο με έναν φονικό δράκο που βγάζει φωτιά από το στόμα. Πώς μπορεί ο άνδρας να φύγει από το δωμάτιο;

"Στο ίδιο έργο θεατές": Είχαν παγιδέψει με "κοριό" το Μαξίμου


ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ



"Κοριός" που ειχε τοποθετηθεί για να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του ανακαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τουρκική πρόκληση-Μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία

Τουρκική πρόκληση-Μουσουλμανική προσευχή στην Αγία ΣοφίαΣε μια κίνηση απίστευτης προκλητικότητας απέναντι στην Ορθοδοξία και τον ελληνισμό ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη μουσουλμανική προσευχή. (VIDEO)

Καιρός (Δευτέρα του Πάσχα 13-4-15)



Παροδικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέραςτου Πάσχα, στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
 Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού
 Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.