Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Nα τι είπε ο Τσίπρας στον Πούτιν μόλις τον είδε!Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ!!


8.tsi
Διαβάστε όλο τον διάλογο που έγινε στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών

Στην επανεκίνηση των σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο πριν από την κατ ιδίαν συνάντησή τους.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι

Θεσσαλονίκη - Γεωργία με απευθείας αεροπορική σύνδεση



Απευθείας τακτικές πτήσεις από την Θεσσαλονίκη για την πρωτεύουσα της Γεωργίας την Τιφλίδα δρομολογεί η Ellinair.
Η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη ξεκινά τις πτήσεις της στις 9 Ιουνίου και θα εκτελούνται κάθε Τρίτη και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα σε όλα τα παγκόσμια συστήματα κρατήσεων GDS.

Περίπου 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και αυτοδιοίκηση εντός του 2015


Περίπου 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και αυτοδιοίκηση εντός του 2015

Περίπου 15.000 προσλήψεις, προγραμματισμένες και προϋπολογισμένες, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης σήμερα.
Στις παραπάνω προσλήψεις θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περίπου 3.900 επαναπροσλήψεις των απολυμένων, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου, που θα συζητηθεί, όπως αναμένεται, αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ

The Olympians - An mia mera se haso


Ελληνική ταινία


Η επονομαζόμενη «κρητική ασπιρίνη» σε ένα μήνα στα ράφια των φαρμακείων της Ελλάδας

Τι μας είπε ο καθηγητής κ. Λιονής
Ρεπορτάζ: Γιάννης Αγγελάκης | Τα μέσα ενημέρωσης το ονόμασαν «κρητική ασπιρινή». Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Λιονής, επικεφαλής της ομάδας έρευνας για το σκεύασμα από τα τρία κρητικά βότανα, θέλει να είναι προσεκτικός, και μας είπε ότι κακώς ονομάστηκε έτσι αφού δεν είναι φάρμακο αλλά σκεύασμα:

Περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακα τους


Περισσότεροι Έλληνες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακα τους

Αυξητική τάση παρουσιάζει το ποσοστό των Ελλήνων ασθενών που δυσκολεύεται να προμηθευτεί τα φάρμακά του, με αποτέλεσμα να κάνει «εκπτώσεις» στην αγωγή του ή ακόμη και να την διακόπτει.
Σύμφωνα με στοιχεία, που προκύπτουν από τη μελέτη «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης - Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου» (που καταγράφει ετησίως τη συχνότητα των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ελλάδα) του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), φέτος εξετάστηκαν 2.734 άτομα και έγινε σύγκριση δεδομένων σε σχέση με το περσινό δείγμα.

Τεστ 85 ετών. Αν το περάσεις, είσαι ιδιοφυΐα

Βιβλίο του 1930 με τεστ που δείχνουν αν κάποιος είναι ιδιοφυΐα επανακυκλοφορεί. Μπορείς να λύσεις δέκα ενδεικτικούς γρίφους;


Επανακυκλοφορεί το βιβλίο των Robert Streeter και Robert Hoehn, οι οποίοι το 1930 έβαλαν σκοπό της ζωής τους να βρουν ιδιοφυείς ανθρώπους. Στο εν λόγω βιβλίο υπάρχουν σπαζοκεφαλιές και δύσκολες ερωτήσεις που αν τις λύσεις, τότε μπορείς να πεις πως ναι, είσαι ιδιοφυΐα!

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα)


Εορτή: Γέννηση του Χριστού
Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από τον όσιο Σίμωνα. Το Μοναστήρι κάηκε αρκετές φορές. Το 1580 αποτεφρώθηκε, οι μοναχοί μόλις και σώθηκαν. Μεγάλες δυσκολίες συναντά την περίοδο της επαναστάσεως και της εγκαταστάσεων Τούρκων στρατιωτών σ’ αυτήν (1821-1830). Αναχωρούν οι μοναχοί και ερημώνεται το μοναστήρι, ενώ οι Τούρκοι το λεηλατούν. Η βιβλιοθήκη λόγω των αλλεπάλληλων πυρκαγιών δεν έχει πολύ παλαιά χειρόγραφα.

Τα τέσσερα κεριά

http://i2.wp.com/antikleidi.com/wp-content/uploads/2014/03/paidi-keria.jpg?resize=305%2C203Tέσσερα κεριά έλιωναν αργά, αργά. Ο χώρος ήταν τόσο ήσυχος που μπορούσε να ακουστεί η συζήτησή τους. Το πρώτο κερί είπε:

Εγώ είμαι η Ειρήνη. Μα οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να με διατηρήσουν. Πιστεύω πως δεν μου μένει άλλο από το να συνεχίσω να σβήνω!!!

Κι έτσι αφέθηκε σιγά, σιγά να σβήσει ολοκληρωτικά.
Συνεχίζοντας το δεύτερο κερί είπε:

Eγώ είμαι η Πίστη.
Δυστυχώς δεν χρειάζομαι πουθενά. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξέρουν για μένα κι έτσι δεν έχει νόημα να μένω αναμμένο.

Μόλις ολοκλήρωσε τα λόγια του ένα απαλό αεράκι φύσηξε πάνω του και το έσβησε.
Πολύ λυπημένο το τρίτο κερί λέει με τη σειρά του:

Εγώ είμαι η Αγάπη. Δεν έχω τη δύναμη να μείνω αναμμένο. Οι άνθρωποι δεν μου δίνουν σημασία και δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είμαι. Αυτοί μισούν ακόμα κι αυτούς που τους αγαπούν περισσότερο…

Kαι χωρίς να περιμένει άλλο, το κερί αφέθηκε να σβήσει.
Ξαφνικά ένα παιδί μπήκε στο δωμάτιο κι είδε τα τρία κεριά σβησμένα. Φοβισμένο από το σκοτάδι είπε:

Μα τι κάνετε; Πρέπει να παραμείνετε αναμμένα, εγώ φοβάμαι το σκοτάδι!!!

Και ξέσπασε σε κλάματα.
Τότε το τέταρτο κερί είπε με συμπόνια:

Μη φοβάσαι καλό μου, μην κλαίς…
Όσο θα είμαι εγώ αναμμένο θα μπορούμε πάντα να ξανανάψουμε τα άλλα τρία κεριά… Εγώ είμαι η Ε λ π ί δ α !!!

Με μάτια λαμπερά και γεμάτα δάκρυα, το παιδί πήρε το κερί της Ελπίδας και άναψε και τα άλλα τρία κεριά που είχαν σβήσει , της Ειρήνης , της Πίστης και της Αγάπης!!!

   Ηθικό δίδαγμα:

Ας μην σβήσει ποτέ η ελπίδα μέσα στις καρδιές μας… και καθένας από μας ας θυμάται, να ανάβει ξανά με την Ελπίδα, την Πίστη, την Ειρήνη και την Αγάπη.

elpida-kardia
_______


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Από τον Ιούνιο απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης


Από τον Ιούνιο απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Ακολουθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων. Δυναμική τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα
Από τον ερχόμενο Ιούνιο αρχίζουν οι απευθείας πτήσεις της Astra Airlines, τρεις φορές την εβδομάδα μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται σύντομα η  έναρξη και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης δυο πόλεων.

Ένεση 460 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση δίνει ο Αβραμόπουλος


Ένεση 460 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση δίνει ο Αβραμόπουλος

Το ποσό των 460,7 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση, το άσυλο τα εξωτερικά σύνορα και την εσωτερική ασφάλεια θα διαθέσει στην Ελλάδα η Κομισιόν σε σύνολο 9,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Άκυρες οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


Άκυρες οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Με απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνονται άκυρες οι μετεγγραφές φοιτητών στα Πανεπιστήμια.
Eιδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με μια ιστορική, όπως την χαρακτηρίζουν δικηγορικοί κύκλοι, απόφαση, έκρινε ότι οι μεταγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια θα γίνονται με ανώτατο πλαφόν.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από σήμερα (08.04.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 07.04.2015.

Καιρός ( Μ. Τετάρτη 8-4-15)

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και χιόνια στα ορεινά – πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και βαθμιαία στη νοτιά νησιωτική χώρα. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 7 και από τη νύχτα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.