Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ και OLYMPIANS-Ο ΑΛΕΞΗΣ


Ελληνική ταινία


Όλα έτοιμα για τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"- Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα



Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται προ των πυλών. Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα βγάλει την Κυριακή (05/04) στους δρόμους περισσότερους από 20.000 εγγεγραμμένους δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», στέλνοντας μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Επαναστατική έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη



Στη ρίζα του προβλήματος σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη φαίνεται ότι έφτασαν επιστήμονες από τη Μ. Βρετανία.
Σε μια έρευνα ορόσημο, οι ερευνητές ανακάλυψαν την «Αχίλλειο πτέρνα» της ασθένειας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες θεραπείες για τους χιλιάδες άντρες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη κάθε χρόνο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών


Α  Φ  Ι  Ε  Ρ  Ω  Μ  Α    Τ  Ι  Μ  Η  Σ    ΚΑΙ   Μ  Ν  Η  Μ  Η  Σ    Σ  Τ  Η  Ν     Ε.Ο.Κ.A 
Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
«Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας Τριάδος ότι:
1. Θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την απελευθέρωσιν της Κύπρου από τον Αγγλικόν ζυγόν, θυσιάζων και αυτήν την ζωή μου.

Πάμε σαν άλλοτε;


http://theta.cfa.cmu.edu/hvincent/pics/jta-monopoly.png


του Γιώργου Δουράκη*

Ούτε ένα ούτε δύο. Επτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ξεκίνησε ως πιστωτική κρίση των τραπεζών, εν συνεχεία έπληξε την πραγματική οικονομία (οικονομική ύφεση), μετεξελίχθηκε σε δημοσιονομική κρίση των κρατών, για να λάβει εν τέλει τη μορφή ενός έμμεσου συναλλαγματικού πολέμου που μαίνεται ακήρυκτος.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Ξηροποτάμου )





Εορτή: Σαράντα Μαρτύρων
Κατά την παράδοση κτίσθηκε τον 5ο αιώνα. Κατά τον 18ο αιώνα ασκήτευε στην Ξηροποτάμου ο διακεκριμένος Καισάριος Δαπόντε, ο οποίος αφού περιόδευσε στις παραδουνάβιες χώρες συγκέντρωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό με το oποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων το μεγαλύτερο μέρος της Μονής

Οφειλές 40 εκ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα εθνικά κανάλια


Οφειλές 40 εκ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα εθνικά κανάλια

Οφειλές 40 εκ. ευρώ για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το έχουν πράξει (2011 έως 2014), καλούνται να καταβάλουν άμεσα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τα συνδρομητικά κανάλια, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση. Οι οφειλές αφορούν το τέλος του 2% που έπρεπε να καταβάλλουν με βάση τον τζίρο τους από το 2011 (αφορά τον ισολογισμό του 2010) ως σήμερα.

Είμαστε ελεύθεροι ή ζούμε μέσα σε ένα ψέμα; (video)


Ένα μικρό ντοκιμαντέρ που ρίχνει μια κριτική ματιά στον κόσμο γύρω μας και εκφράζει τις σκέψεις του για τη διεφθαρμένη κοινωνία
Ο σκηνοθέτης Spencer Cathcart δημιούργησε ένα μικρό ντοκιμαντέρ που ρίχνει μια κριτική ματιά στον κόσμο γύρω μας και εκφράζει τις σκέψεις του για τη διεφθαρμένη κοινωνία.

Η ELDORADO GOLD ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Globe and Mail «Η Eldorado Gold κατηγορείται για αποφυγή φόρων».To ρεπορτάζ αναφέρεται στη μελέτη του Ολλανδικού ερευνητικού κέντρου (Centre for Research on Multinational Corporations) SOMO,με την οποία γίνεται μία τρομερή για τη χώρα μας διαπίστωση.Η Eldorado Gold χρησιμοποιεί, νομότυπα, έναν πολύπλοκο ιστό εταιρειών-βιτρίνα στην Ολλανδία και τα Μπαρμπέιντος, ώστε να αποφεύγει την πληρωμή φόρων στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της ερευνήτριας της SOMO, Katrin McGauran, που συμμετείχε στην εκπόνηση της μελέτης, και η οποία αναφέρει ότι αυτές οι εταιρείες-βιτρίνα στην Ολλανδία «εκθέτουν τους δανειστές της Ελλάδας ως υποκριτές» και σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ολλανδία έχουν διπλά στάνταρντς. Από τη μία πλευρά επιβάλλουν αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία έχουν εξοντωτικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά επιτρέπουν με ενεργό τρόπο τη φοροδιαφυγή, η οποία κοστίζει στο ελληνικό κράτος εκατομμύρια ευρώ».

ΥΓ.Κύριε Σαμαρά τα γνωρίζατε αυτά; Πλήρη συγκάλυψη στην προστατευόμενή σας Eldorado Gold εν καιρώ που αναγκάζατε την Ελλάδα να βιώνει λιτότητα πείνα και αυτοκτονίες; Θα δώσετε ποτέ απαντήσεις στον Ελληνικό λαό για όλα αυτά τα εγκλήματα που διαπράξατε;

http://olympia.gr/

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους για 32.433 ανέργους


ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους για 32.433 ανέργους

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα.
Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για πέντε μήνες στους δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (εκδόθηκε στις 2-4-2015) για τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Εδώ γελάμε.....


 Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο



Δύο άτακτα αδέρφια

    

Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα αδελφάκια . Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα ...
πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει.
    Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό, του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση: " Πού είναι ο Θεός;".
    Ο μικρός κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά, αλλά δεν έδωσε απάντηση.

300.00 άτομα επισκέφθηκαν το Εργοστάσιο Σοκολάτας στη ΔΕΘ


300.00 άτομα επισκέφθηκαν το Εργοστάσιο Σοκολάτας στη ΔΕΘ

Περίπου 70.000 μαθητές από 39 νομούς της χώρας επισκέφθηκαν το Εργοστάσιο Σοκολάτας στη ΔΕΘ, ενώ το 40% των συνολικών επισκεπτών ήταν εκτός Θεσσαλονίκης
Ανάσα δίνουν την περίοδο της κρίσης στις τοπικές οικονομίες τα θεματικά πάρκα, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα με θέμα Δικτύωση Τοπικών Επιχειρήσεων" που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος Παύλου Μελά και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΘΕΣ.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Καιρός (Παρασκευή 3-4-15)

Τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν την Παρασκευή στα βορειοανατολικά.
Βόρειοι άνεμοι 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία: