Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ELDORADO GOLD ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Globe and Mail «Η Eldorado Gold κατηγορείται για αποφυγή φόρων».To ρεπορτάζ αναφέρεται στη μελέτη του Ολλανδικού ερευνητικού κέντρου (Centre for Research on Multinational Corporations) SOMO,με την οποία γίνεται μία τρομερή για τη χώρα μας διαπίστωση.Η Eldorado Gold χρησιμοποιεί, νομότυπα, έναν πολύπλοκο ιστό εταιρειών-βιτρίνα στην Ολλανδία και τα Μπαρμπέιντος, ώστε να αποφεύγει την πληρωμή φόρων στην Ελλάδα.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της ερευνήτριας της SOMO, Katrin McGauran, που συμμετείχε στην εκπόνηση της μελέτης, και η οποία αναφέρει ότι αυτές οι εταιρείες-βιτρίνα στην Ολλανδία «εκθέτουν τους δανειστές της Ελλάδας ως υποκριτές» και σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ολλανδία έχουν διπλά στάνταρντς. Από τη μία πλευρά επιβάλλουν αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία έχουν εξοντωτικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά επιτρέπουν με ενεργό τρόπο τη φοροδιαφυγή, η οποία κοστίζει στο ελληνικό κράτος εκατομμύρια ευρώ».

ΥΓ.Κύριε Σαμαρά τα γνωρίζατε αυτά; Πλήρη συγκάλυψη στην προστατευόμενή σας Eldorado Gold εν καιρώ που αναγκάζατε την Ελλάδα να βιώνει λιτότητα πείνα και αυτοκτονίες; Θα δώσετε ποτέ απαντήσεις στον Ελληνικό λαό για όλα αυτά τα εγκλήματα που διαπράξατε;

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου