Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ

olympians --o tropos


Ελληνική ταινία


Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία (Ιερά Μονή Παντοκράτορος)




Εορτή: Μεταμόρφωση του Σωτήρος
Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου και ιδρύθηκε στα μέσα του 14ου αιώνα.  Η Μονή Παντοκράτορος καταστράφηκε αρκετές φορές από πειρατές ή φωτιές αλλά πάντα από τα ελέη των ευσεβών χριστιανών και ηγεμόνων ανοικοδομούνταν. Οι παλαιότερες τοιχογραφίες του Καθολικού αποδίδονται στη Μακεδονική Σχολή και μάλιστα στον Πανσέληνο ή σε μαθητές του, χωρίς όμως αυτό να αποδεικνύεται.

Ρεκόρ βροχής φέτος τον χειμώνα..


Στα ύψη τα αποθεματικά στους ταμιευτήρες.
Ρεκόρ βροχής σημειώθηκε φέτος τον χειμώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι βροχές ήταν...  περισσότερες από ποτέ. Στα Χανιά έβρεξε το τελευταίο εξάμηνο 89 ημέρες, στη Λευκάδα 85, στα Γιάννενα 84, στη Λήμνο 78, ενώ στην Αθήνα μια στις τρεις ημέρες ήταν βροχερή. 

Ποιος Έλληνας έχει στην Ελβετία καταθέσεις 4,1 δισ. ευρώ

Μια βόμβα μεγατόνων είχε στη βαλίτσα του
ο ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Ζακ ντε Βατεβίλ, που ήρθε την
Παρασκευή και είχε συνάντηση με τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η παρουσία του κ. Νικολούδη κάθε άλλο παρά άσχετη ήταν με τη βόμβα που έφερε μαζί του ο ελβετός υφυπουργός Οικονομικών.

Νέα πρότυπο κτίριο για τη ΔΟΥ Αμπελοκήπων


Νέα πρότυπο κτίριο για τη ΔΟΥ Αμπελοκήπων


Στην οδό Καραολή & Δημητρίου 15, στον Εύοσμο
Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των υποδομών, των συνθηκών λειτουργίας, της υποδοχής-εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και γενικότερα των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου θα εγκαινιάσει, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 14:00μμ, το νέο πρότυπο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στην οδό Καραολή & Δημητρίου 15, στον Εύοσμο.

Σημίτης, Βενιζέλος, Παπαντωνίου καλούνται να καταθέσουν στη δίκη για τα εξοπλιστικά



Να κληθούν για να καταθέσουν τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, Κώστας Σημίτης, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννος Παπαντωνίου και οι στρατηγοί Τζογάνης, Μαραγκιουδάκης και Ιωαννίδης στις 29 Απριλίου, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά. 

Δύο χιλιάδες λιγότεροι οι φετινοί εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση.



  • Λιγότεροι κατά 1.960 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στην ανώτατη εκπαίδευση σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, αφού φέτος προβλέπονται 68.345 θέσεις έναντι 70.305.

Εδώ γελάμε.....


Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο


   

Ένας Κύπριος πηγαίνει σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα.



 Ένας Κύπριος πηγαίνει σε ένα φαρμακείο στην Αθήνα...
    Λέει στον φαρμακοποιό:
Θα ήθελα να μου δώσετε οινόπνευμα.
    Πηγαίνει ο φαρμακοποιός στην αποθήκη και του φέρνει oινόπνευμα σε μπουκάλι του κιλού.
    Μόλις το βλέπει ο Κύπριος λέει:
Τόσο μεγάλο; Εμείς στην Κύπρο το οινόπνευμα το έχομε σε μικράν μπουκάλια. Τέλος πάντων!
    Μου δίνετε και έναν πακέτο βαμβάκι;
    Του φέρνει ο φαρμακοποιός ένα τεράστιο πακέτο βαμβάκι.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Στο υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - ΤΩΡΑ




Η ένταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο
Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίστηκε στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου η υποβολή του Ε9



Μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τέλος στο 5ευρω «χαράτσι» στα νοσοκομεία



Στην επίσημη υλοποίηση της εξαγγελίας για κατάργηση του 5ευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία προχώρησε η κυβέρνηση με την  υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Καιρός (Πέμπτη 2-4-15)




Καλός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Πέμπτη. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη