Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ


Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: δε Γυνή Να φοβείται τον Άντρα (1965)


          

Γουργουρίζει η κοιλιά σας; Να τι φταίει

Γουργουρίζει η κοιλιά σας; Να τι φταίει
Ο χαρακτηριστικός ήχος συνοδεύεται συνήθως από τη διαπίστωση ότι ήρθε η ώρα να φάμε κάτι… Τι σημαίνει όμως αν το γουργούρισμα ακούγεται λίγη ώρα μετά το τελευταίο γεύμα ή σνακ;

Φάρσα σε σχολή οδηγών – ΒΙΝΤΕΟ

Φάρσα σε σχολή οδηγών – ΒΙΝΤΕΟ
Μία εκπληκτική φάρσα έστησαν οι φαρσέρ του Maxman.tv και οι ιδιοκτήτες μία σχολής οδηγών, που θέλησαν να αφήσουν αξέχαστη την πρώτη μέρα στη δουλειά των νέων εκπαιδευτών τους.
Στη φάρσα επιστράτευσαν την πρωταθλήτρια αγώνων αυτοκινήτου της Μαλαισίας, Λεόνα Τσιν.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! ΑΥΤΑ προσέφεραν οι ΈΛΛΗΝΕΣ στην ανθρωπότητα...

Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»...

είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν!

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Ξέρετε πότε είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ για βάλετε ΒΕΝΖΙΝΗ;; Χρήσιμα μυστικά

5

Υπάρχουν «μικρά μυστικά» στο γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας που μπορούν να σας εξασφαλίσουν οικονομία… στη βενζίνη: Δείτε πως…
* Βάλτε βενζίνη όταν ο δείκτης της βενζίνης είναι περίπου στη μέση (.. λέμε τώρα) ‘Οσο περισσότερο καύσιμο έχεις στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του.Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Ταξίδι στην Αθωνική Πολιτεία ( Ιερά Μονή Ιβήρων )



Εορτή: Κοίμηση της Θεοτόκου
Η Μονή που πανηγυρίζει στις 15 Aυγούστου, κατέχει την Τρίτη ιεραρχική θέση μεταξύ των αγιορείτικων Μονών. Το καθολικό κτίσθηκε από τον όσιο Γεώργιο τον Ίβηρα το 1030. Μπροστά από την Ωραία Πύλη κρέμεται μεγάληαργυρή καντήλα, η οποία κινείται μόνη της σε διάφορες στιγμές τονίζοντας έτσι την παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου και καλώντας σε μετάνοια τους ανθρώπους. Μέσα στην αυλή υπάρχει το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της «Πορταΐτισσας». Κατά την Ελληνική Επανάσταση η Ιβήρων εκτός από την οικονομική βοήθεια προσέφερε στον αγώνα του 1821  πλήθος από κειμήλια χρυσά και αργυρά. Κατά τις εκτιμήσεις του Καποδίστρια τα κειμήλια που χάρισε η Μονή υπέρ του Έθνους υπερβαίνουν το υπέρογκο για την εποχή ποσό των 600.000 δραχμών. Η βιβλιοθήκη της Μονής είναι η πλουσιότερη των Βαλκανίων σε αρχέτυπα, ενώ έχει πάνω από 2.000 χειρόγραφα.

Ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει πόσο κόστισε η μεγαλειώδης παρέλαση

Πόσο κόστισε; Όσο τρεις εκπομπές του Θεοδωράκη! (που τις έβλεπε μόνον ο Παπαδήμος!

Την παρέλαση την είδαν κάτι εκατομμύρια Έλληνες, οπότε μάλλον συνέφερε. Δείτε το βίντεο



http://olympia.gr/

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη θερινή ώρα

Τις πρωινές ώρες της ερχόμενης Κυριακής (29ης Μαρτίου 2015) πριν πάτε
για ύπνο μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα στα ρολόγια σας γιατί στις 3 το πρωί η χώρα μας και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες θα λειτουργούν πλέον με «Θερινή Ώρα».
Γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, αν και στην Αμερική θα περιμένουν μία ακόμη εβδομάδα αφού εκεί η Θερινή Ώρα αρχίζει την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

"Να μη χάσουμε τα όνειρά μας"Η επιστολή μαθητών στον Πρωθυπουργό


Η επιστολή μαθητών στον Τσίπρα: Να μη χάσουμε τα όνειρά μας

Με αφορμή την πληροφορία από το Υπουργείο Παιδείας ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λυκείων της Γουατεμάλας με τις πρωταθλήτριες ομάδες της διότι δεν μπορούν να διατεθούν κονδύλια από το κράτος εξαιτίας των περικοπών, οι πρωταθλητές μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου πήραν την πρωτοβουλία να απευθυνθούν στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές στα επιδόματα εορτών για τους συνταξιούχους

ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές στα επιδόματα εορτών για τους συνταξιούχους
Νόμιμες για δημοσιονομικούς λόγους έκρινε τμήμα του ΣτΕ τις περικοπές που έγιναν στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων υγείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης.
Οι περικοπές «πέρασαν» από το ανώτατο δικαστήριο με την… αντίρρηση του προέδρου, ο οποίος μειοψήφησε.

Βόμβα από την κυβέρνηση: Θα σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος αν δεν εκταμιευτούν οι οφειλόμενες δόσεις



Φωτιά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, βάζει η κυβέρνηση η οποία προειδοποιεί τους θεσμούς ότι θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών εάν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις που οφείλονται από το 2014. Στο non paper για το κυβερνητικό έργο του διμήνου, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Φτιάξε το δικό σου λαχανόκηπο! (Α.Π.Θ)


Αποτέλεσμα εικόνας για απθ αγροκτημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων για την εξωστρέφεια του Α.Π.Θ., το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου το 2012 δημιούργησαν 600 κήπους, που καλλιεργούνται από πολίτες της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η δράση υλοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Αγροκτήματος στον οποίο παρέχονται: α) συμβουλευτική υποστήριξη, β) νερό άρδευσης και γ) κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 28-3-2015



Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα