Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Πρόσωπα της επανάστασης του 1821 – εικόνες

                                                 
                                                     Κάντε κλικ  για να δείτε όλα τα πρόσωπα

                                                        
                         http://www.mathima.gr/education/yliko/files_yliko/25h_Martiou_prosopa.html

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ


Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Σουλιώτες


                      
                      http://www.efenpress.gr/

Τι σημαίνει λαμόγιο


λαμόγια και λαμογιές

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλές φορές κατά καιρούς να αποκαλέσουν κάποιον πολιτικό ή κάποιον απατεώνα λαμόγιο. Ίσως να έχετε χρησιμοποιήσει και οι ίδιοι αυτόν τον "βαρύ" χαρακτηρισμό. 

Γιατί τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V;


Perierga.gr - Πουλιά σε σχηματισμό V
Ο σημαντικότερος λόγος που τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας περνά από τα φτερά των πουλιών δημιουργεί μια μικρή αεροδυναμική ανυψωτική δύναμη πίσω από το καθένα, διευκολύνοντας τις πτητικές επιδόσεις. Γι’ αυτό κάθε πουλί πετά ελαφρώς ψηλότερα από αυτό που προηγείται.

Ποιες ασθένειες μεταδίδουν τα ζώα στον άνθρωπο



Τα νοσήματα που είναι κοινά σε ανθρώπους και ζώα λέγονται ζωοανθρωπονόσοι.
Μελιταίος πυρετός
Ο μελιταίος πυρετός είναι το συνηθέστερο και οφείλεται σε βακτήριο που μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος ή μη ώριμου τυριού. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί και με άμεση επαφή με μολυσμένο ζώο (κυρίως αιγοπρόβατα) ή ακόμη και με εισπνοή.

Σχέδιο για να γίνει η Ελλάδα… Νορβηγία


Σχέδιο για να γίνει η Ελλάδα... Νορβηγία


Το φιλόδοξο σχέδιο που θα λύσει μια για πάντα το ασφαλιστικό και το μεγάλο πρόβλημα για την υλοποίησή του
Ενα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, που αν υλοποιηθεί μπορεί να λύσει άπαξ δια παντός το οικονομικό πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και κατ' επέκταση των συντάξεων μας (και όχι μόνο) έχουν κατά νου στην κυβέρνηση.

Τσίπρας vs Σαμαράς απέναντι στη Μέρκελ – Δείτε το συγκριτικό


Τσίπρας vs Σαμαράς απέναντι στη Μέρκελ – Δείτε το συγκριτικό

Ένα ενδεικτικό συγκριτικό για τη στάση που τήρησαν Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργοί απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ αναδεικνύει τη διαφορά… αντίληψης και προσέγγισης του προβλήματος της ελληνικής κρίσης, καθώς την πρόθεση σκληρής διαπραγμάτευσης.

Δείτε το συγκριτικό του tvxs

Ψύχωση; Ή μήπως ορθολογισμός;..


Αποτέλεσμα εικόνας για οικονομια


Μπορεί βέβαια ο Σόιμπλε να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει η ελληνική κυβέρνηση, εμείς όμως ξέρουμε τι θέλει ο Σόιμπλε. Μας το είπε ευθέως σε μία από τις καθημερινές(!) συνεντεύξεις του. Περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων. Διότι ήταν - λέει - πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και απολύσεις στον δημόσιο τομέα, επειδή η Ελλάδα έχει αναλογικά τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους στην Ευρώπη!

60 Διακονήματα των Αγιορειτών Μοναχών

Έχει  καλλιεργηθεί από ορισμένους η άποψη ότι οι Ορθόδοξοι μοναχοί, αντίθετα προς εκείνους της δυτικής Εκκλησίας που αναπτύσσουν κοινωνικό έργο, ακολουθώντας τον δρόμο του αναχωρητισμού δεν προσφέρουν τίποτε στο κοινωνικό σύνολο κλπ.
Την ανυπόστατη αυτή άποψη διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η μακρόχρονη προσφορά του Αγίου Όρους στα Γράμματα, την Τέχνη, ακόμη και σε πλείστους άλλους τομείς. Ο επισκέπτης ενός αθωνικού μοναστηριού, αλλά και μιας σκήτης, διαπιστώνει αμέσως ότι εκτός από τα λατρευτικά και άλλα πνευματικά τους καθήκοντα οι μοναχοί μέσα στο κοινόβιο έχουν συγκεκριμένο διακόνημα,

Αξιοπρεπής Ελληνική Στάση!! Κον Μπεντίτ: Ανυπόφορη η πολιτική λιτότητας της ΕΕ...

Κον Μπεντίτ: Ανυπόφορη η πολιτική λιτότητας της ΕΕ Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γερμανία ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, τάσσεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Θεωρεί ότι...

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου


Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου

Ελεύθερος έφυγε από το Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Η ποινή του ενός έτους με τριετή αναστολή που του επιβλήθηκε για το αδίκημα της πλημμεληματικής νόθευσης εγγράφου, μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας άνοιξε την πόρτα προς την ελευθερία για τον πρώην υπουργό.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 25-3-2015



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, σταδιακά από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Να' τανε το 21

Απαγορευμένη έκδοση 1969  Γιώργος Νταλάρας

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Όταν η Παναγία έγινε δεκαπέντε ετών, επειδή οι γονείς της είχαν κοιμηθεί, οι ιερείς του ναού της φρόντισαν να την αποκαταστήσουν. Προέκριναν ως καταλληλότερο τον δίκαιο ΙωσήφΗ Γραφή τον ονομάζει Δίκαιο, που σημαίνει πως είχε όλες τις αρετές. Ακόμη ο Ιωσήφ ήταν χήρος και πατέρας επτά παιδιών από άλλη γυναίκα. Αυτά είναι τα «θετά» αδέλφια του Ιησού και όχι παιδιά της Θεοτόκου, η οποία είναι Αειπάρθενος, παρέμεινε δηλαδή Παρθένος και μετά τη γέννηση του Κυρίου. Έτσι ο αρραβώνας ήταν απαραίτητος, για να καλυφθεί η υπερφυσική γέννηση του Ιησού με την παρουσία του Ιωσήφ.