Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

25η ΜΑΡΤΙΟΥ (Ένας φωτισμένος δάσκαλος μιλά στους μαθητές του)-Αξίζει της προσοχής σας-


Αποτέλεσμα εικόνας για 25 μαρτιου


Τα λόγια που θα διαβάσετε πιο κάτω, τα απηύθυνε ένας φωτισμένος δάσκαλος στους μαθητές του, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Σκέφτηκα να σου μιλήσω για τον Καραϊσκάκη.
Αλλά το μυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σου μιλήσω για το 21.
Αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.
Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει
να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο.

Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;

Πονόκοιλος και παιδί: Τι μπορεί να σημαίνει;
Τα μικρά παιδιά συχνά ταλαιπωρούνται από πόνο στην κοιλιά τους. Εμείς οι γονείς, όπως φυσικά είναι το αναμενόμενο, τρομάζουμε κι αγχωνόμαστε με το παραμικρό.
Αμέσως επικοινωνούμε με τον παιδίατρο προκειμένου να μας πει τι ακριβώς μπορεί να είναι και ποια είναι η αιτία που εμφανίστηκε. Εμείς συμβουλευτήκαμε ειδικούς για να μας δώσουν τις πιθανές αιτίες που ένα βρέφος ή ένα νήπιο υποφέρει από πονόκοιλο.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ


Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Μαντώ Μαυρογένους


                                   
                                   http://www.efenpress.gr/

Ανοίγει την Πέμπτη η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα Ταμεία


Ανοίγει την Πέμπτη η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα Ταμεία

Οι εκπτώσεις που προβλέπονται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων
Από την Πέμπτη 26 Μαρτίου, οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Στην εν λόγω ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών υπάγονται οι ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 2 Μαρτίου 2015, που αφορούν δηλαδή σε εισφορές μισθολογικών περιόδων έως και τον Ιανουάριο 2015.

Προσλήψεις 450 οικονομολόγων και νομικών στο Υπουργείο Οικονομικών


Προσλήψεις 450 οικονομολόγων και νομικών στο Υπουργείο Οικονομικών

Θέμα χρόνου αποτελεί η έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 450 θέσεων τακτικού προσωπικού στο Yπουργείο Οικονομικών.
Ο διαγωνισμός αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας μέσα στον Απρίλιο.
Τις θέσεις θα καταλάβουν νομικοί και οικονομολόγοι με καθήκοντα Ελεγκτών Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι «έρχονται» να καλύψουν τα κενά που δημιούργησαν οι συνταξιοδοτήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου


Η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Η ώρα της κρίσης για τον Γ. Παπακωνσταντίνου έφτασε καθώς το Ειδικό Δικαστήριο στις 6 το απόγευμα θα εκφωνήσει την απόφαση του επί της ενοχής ή όχι του πρώην υπουργού.
Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν ο πρώην υπουργός Οικονομικών διέπραξε τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρα απιστίας, με βάση μάλιστα τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εισφορές 4 ετών θα πληρώσουν 120.000 μηχανικοί


Εισφορές 4 ετών θα πληρώσουν 120.000 μηχανικοί

Απόφαση-βόμβα με την οποία 120.000 μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011 αυξημένες εισφορές στο Ταμείο τους εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί επισήμως από το ΣτΕ αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, την έχει στα χέρια του το ΤΕΕ και έχει ανάψει φωτιά σε όλο τον κλάδο των μηχανικών

La jeep (PPS)


                               
                               La jeep from gemathaiou

Δείτε με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα!

Με πολύ κρύο και χιόνια θα είναι το φετινό Πάσχα στη χώρα μας, σύμφωνα με Αμερικανούς μετεωρολόγους
Κάθε Πάσχα την τελευταία περίπου 5ετία, είχαμε καλό καιρό με ήλιο, λίγες καταιγίδες, αλλά και ζέστη. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά, με κρύο, χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην βόρεια Ελλάδα, όπως και ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με το volcanotimes.com. 

Φρίκη: Αυτές είναι οι εταιρίες που μας τάιζαν άλογο και μουλάρι…



Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από… μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».

Μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις των φορέων του Δημοσίου για προσωπικό

Μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις των φορέων του Δημοσίου για προσωπικό
Σήμερα λήγει η προθεσμία για την αποστολή αιτημάτων κάλυψης άμεσων αναγκών σε προσωπικό, σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι η σημερινή είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έπειτα και από την παράταση που είχε δοθεί την Παρασκευή (σ.σ. η αρχική προθεσμία έληγε στις 19 Μαρτίου).

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για το χρέος!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο γεωργιου ελστατ
Κλιμακώνουν οι ελληνικές αρχές την ποινική έρευνα εναντίον του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος κατηγορείται για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 διευκολύνοντας την είσοδο στο μνημόνιο, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Αεροδρόμιο της χρονιάς το «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Αεροδρόμιο της χρονιάς το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού ανακηρύχτηκε σε αεροδρόμιο της χρονιάς
Το βραβείο αφορά στην κατηγορία 10-30 εκατ. επιβάτες, και η ανακήρυξη έγινε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του αναγνωρισμένου διεθνούς web portal «Air Transport News».

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 24-3-2015

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με παροδικές βροχές. Ενίσχυση των νοτιάδων στο Ιόνιο από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.