Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Την Τρίτη η απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου


Την Τρίτη η απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου

Της Άννας Κανδύλη

Την προσεχή Τρίτη, 24 Μαρτίου στις έξι ώρα το απόγευμα θα εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η γρίπη στα παιδιά: Τι πρέπει να προσέχετε



Aπό την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία 
  • Τί είναι η γρίπη; Η γρίπη είναι μια σοβαρή νόσος, που προκαλείται από έναν ιό. Εάν το παιδί σας έχει γρίπη μπορεί να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία. Τα συχνότερα συμπτώματα είναι πυρετός, βήχας, έντονα ρίγη, σωματικός πόνος και υπερβολική αδυναμία.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Ο ΣΤΡΙΓΓΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ



                                        
                                        http://www.efenpress.gr/

Δεν είναι η δική μας Ευρώπη, αυτή η Ευρώπη της βαρβαρότητας


Δεν είναι η δική μας Ευρώπη, αυτή η Ευρώπη της βαρβαρότητας


Πανεπιστημιακός

Δεν νομίζω να ανήκουμε στην Ευρώπη της Λιτότητας και του Εκβιασμού των Δανειστών που εκπροσωπούν τύποι σαν αυτούς που παρελαύνουν καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων.
Αυτή η Ευρώπη δεν μας ενδιαφέρει! Δεν έχει νόημα. Δεν έχει ψυχή. Δεν έχει τίποτε άλλο, παρά βαρβαρικά σύμφωνα, πανάκριβα νομίσματα και εθελουσία υποδούλωση.

Tα 5 επαγγέλματα που δεν κάνουν για σχέση



Μια σχέση θα πετύχει ή θα αποτύχει ανεξάρτητα από το επάγγελμα των δύο συντρόφων. Σημασία έχει ο χαρακτήρας, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός, όμως τι συμβαίνει αν όλα αυτά επηρεάζονται από το επάγγελμα που επιλέγει κανείς ή το αντίστροφο; Μπορεί τα 5 επαγγέλματα που αναφέρονται ως αυτά που δεν είναι ιδανικά για πιο σοβαρές σχέσεις να έχουν να επιδείξουν και πολλούς επιτυχημένους γάμους, όμως κατά κανόνα όσοι ασχολούνται στους παρακάτω τύπους επαγγελμάτων τείνουν να μην θεωρούνται ως ιδανικοί σύντροφοι.

Σωκράτης: Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς..
. Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

Πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης

Πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης
Το πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2000.
Η ιστορία του κτηρίου όμως, ξεκινά το 1900 όταν σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Vittaliano Posseli. Σήμερα φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια ανασυνθέτοντας τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος.

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (Μέρος 1ο)


Εθνική γιορτή 25 Μαρτίου



Οι δύο μεγαλύτερες Εθνικές γιορτές στη χώρα μας είναι η 25η Μαρτίουκαι η 28η Οκτωβρίου . Και στις δύο περιπτώσεις γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Ελλάδας από ξένους κατακτητές.

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου όμως;
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη διπλή γιορτή, καθώς εκτός από Εθνικό, έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα.

Ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στα Ιωάννινα

Ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στα ΙωάννιναΈνα συνεργείο με ειδικούς γεωφυσικούς και γεωλόγους ξεκίνησε τις αναγνωρίσεις σε επιλεγμένες περιοχές για την διεξαγωγή γεωφυσικών σεισμικών καταγραφών, οι οποίες και θα υποδείξουν τις καταλληλότερες για γεωτρήσεις περιοχές.

Έκθεση βιολογικών προϊόντων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή



Τη διοργάνωση έκθεσης βιολογικών προϊόντων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, ενέκρινε σήμερα, Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 6ης τακτικής του συνεδρίασης.
Στόχος της έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, από τις 10.00 έως τις 14.30, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (οδός Βασ. Γεωργίου Α' 1) είναι να γνωρίσουν οι πολίτες τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων και να υποστηριχθούν οι βιοκαλλιεργητές της Ένωσης στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο.

Διευκρινίσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία


Διευκρινίσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Ήταν από τα πρώτα θέματα που προκάλεσαν "βροχή" ερωτήσεων στη Βουλή και τώρα το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων διαβιβάζει την απάντησή του.
Ο λόγος για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και το έγγραφο που στέλνει στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης


Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Με ψηφοφορίες επί των παρόντων στην Ολομέλεια βουλευτών, και μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 2.30 το πρωί, υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς.

Rosselkhoznadzor: "Τα ελληνικά προϊόντα θα είναι τα πρώτα που θα επιστρέψουν στα ρωσικά ράφια"



ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ - ΜΕΓΑΛΗ "ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

"Τα ελληνικά προϊόντα είναι τα πρώτα που θα επιστρέψουν στα ρωσικά ράφια"δίνοντας μια τεράστια "ανάσα" στην ελληνική οικονομία δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της  Rosselkhoznadzor, Sergei Dankvert.

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 19-3-2015



Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα Πέμπτη στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη

Παρατηρήστε την έκλειψη Ηλίου


Παρατηρήστε την έκλειψη Ηλίου

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την πρώτηέκλειψη Ηλίου για το 2015.
Η έκλειψη θα είναι ολική σε σημεία του βόρειου Ατλαντικού μόνο και μερική στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνουν την Ευρώπη, την βόρειο Αφρική και την δυτική Ασία.