Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η πικρή αλήθεια των ινδικών εργοστασίων




Οι προσόψεις των κυριλέ μαγαζιών τόσο στην Ινδία όσο και σε δυτικές χώρες είναι σαν κι αυτές του καταστήματος υποδημάτων που ακολουθεί. Τα δε προιόντα είθισται να συνοδεύονται κι από τσουχτερή τιμή.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Η Παριζιάνα"


   
                                     
                                     http://www.efenpress.gr/

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - Πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας όταν είστε όλη την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη

Πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας όταν είστε όλη την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη Είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Υπολογιστής, τηλεόραση, tablet, smartphone. Πλέον η καθημερινότητα του ανθρώπου είναι μπροστά σε μία οθόνη. Τα μάτια όμως... διαμαρτύρονται.

Ο ΑΡΑΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ

 Ένας Άραβας  δισεκατομμυριούχος πρόκειται να  υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής  καρδιάς. Ο γιατρός, προετοιμάζει  τη μετάγγιση αίματος. Επειδή ο  συγκεκριμένος ασθενής είχε  σπάνια ομάδα αίματος, δεν  μπορούσε να βρεθεί δότης από τη  χώρα του. Έτσι έγινε έκκληση και  σε διάφορες άλλες χώρες στο  εξωτερικό. Τελικά βρέθηκε ένας Εβραίος με την ίδια ομάδα  αίματος, που δέχθηκε να δωρίσει  το αίμα του στον Άραβα.

Γρίφος για ...κοφτερά μυαλά!


Δείτε αν μπορέσετε να καταλάβετε τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι εξής 7 λέξεις:
1. Banana (μπανάνα)
2. Dresser (ντουλάπα)
3. Grammar (γραμματική)
4. Potato (πατάτα)
5. Revive (αναβιώνω)

32.433 πεντάμηνες συμβάσεις σε δήμους


32.433 πεντάμηνες συμβάσεις σε δήμους

Οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα εκδοθούν τελικά σε δύο δόσεις.
Η πρώτη προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ αφορά τις 32.433 προσλήψεις με πεντάμηνα σε 324 δήμους της χώρας, ενώ η δεύτερη προκήρυξη για τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου θα εκδοθεί αργότερα ώστε να επανεξεταστεί η κατανομή των θέσεων.

Τι συμβαίνει αν καταπιούμε τσίχλα



Έχει συμβεί σε όλους μας να καταπιούμε τσίχλα. Αυτοί που ανησυχούν είναι κυρίως οι γονείς εάν το παιδί καταπιεί κατά λάθος τσίχλα.
Έχετε πιθανώς ακούσει ότι αν καταπιούμε τσίχλα αυτή «κολλάει» στο έντερο ή μπορεί να παραμείνει στο στομάχι έως και για επτά χρόνια.

Πλήθος πολιτιστικών συλλόγων ανταμώνουν στο ΑΠΘ για φιλανθρωπικό σκοπό



Το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί το «2ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων, Νησιωτών και Μικρασιατών» στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Η παράσταση θα έχει σημείο αναφοράς τη μουσικοχορευτική παράδοση της χώρας μας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής.

...και αύξηση 6 ευρώ τη μέρα για...κολατσιό....



Τρία νέου τύπου επιδόματα που συνεπάγονται έμμεσες αυξήσεις 
αποδοχών στους 15.000 εργαζόμενους, καθιερώνει η τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε την Παρασκευή η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ.
Πρόκειται για την πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφει μετά τις εκλογές εταιρεία του Δημοσίου, και δη, ΔΕΚΟ, γεγονός που έχει προφανώς τη δική του σημειολογία.

Το βίντεο που μας άφησε άφωνους: Τα δηλητήρια στο πιάτο μας

http://www.enallaktikos.gr/img27067_48a9081384724f783f1f2873b2ab3d41_600_400.jpgΤα δηλητήρια στο πιάτο μας
Ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει εργάτριες να φουσκώνουν με τεχνητές ουσίες τα κοτόπουλα, για να φαίνονται πιο μεγάλα από ότι είναι στην πραγματικότητα. 


Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο ...


enallaktikos.gr



Ανακοίνωση Δασικών Συνεταιρισμών Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού


Αποτέλεσμα εικόνας για σκουριες

Οι δασικοί συνεταιρισμοί Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού μετράνε πολλά χρόνια ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε δασεργάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μεγαλώσαμε μέσα στα βουνά της Χαλκιδικής και μέσα από αυτά μεγαλώσαμε και τα παιδιά μας.

Ο δικηγόρος Απόστολος Αγγελόπουλος εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη στο δήμο Θεσσαλονίκης



Ο δικηγόρος Απόστολος Αγγελόπουλος εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη στον Δήμο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 5ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα.
Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη ο Απόστολος Αγγελόπουλος έλαβε την απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα συνολικά 33 ψήφους.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 3-3-2015

Γενικά αίθριος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη την χώρα ενώ βροχές θα πέσουν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Απειλή το υδροκυάνιο στα πικραμύγδαλα - τι συστήνει ο ΕΦΕΤ




Το υδροκυάνιο που προκύπτει από την πέψη της αμυδγαλίνης που περιέχουν πικραμύγδαλα και πικροί πυρήνες βερίκοκων είναι η αιτία των δηλητηριάσεων από την κατανάλωσή τους. Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε συστάσεις προς τους καταναλωτές, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τη χρονιά που πέρασε.
Οι πολιτικές εφημερίδες