Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τον Α.Τζιτζικώστα "δείχνει" για νέο πρόεδρο της ΝΔ ο Κ.Καραμανλής - Τελειωμένος ο Α.Σαμαράς





ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΜΑΧΕΣ "ΔΕΛΦΙΝΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες διεξάγονται το τελευταίο διάστημα στην ΝΔ για την διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά. Οι δελφίνοι πλέον εκδηλώνονται ανοιχτά, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των «Καραμανλικών» που θέλουν για την ηγεσία του κόμματος ένα πρόσωπο άφθαρτο και νέο, προκρίνοντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ξεκινά αύριο η 24η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ''Detrop-Oenos'' στη ΔΕΘ



Με τρεις δυναμικές εκθέσεις στους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του κοσμήματος, οι οποίες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τα αυξημένα τους μεγέθη, ολοκληρώνει τον Φεβρουάριο και υποδέχεται τον Μάρτιο η ΔΕΘ-Helexpo.
Από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου θα χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η «καρδιά» των τροφίμων και των ποτών μέσω της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop» και της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Οίνου «Oenos».

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Ο σκληρός άντρας

«Τεστ Ψυχολογίας», για να μπω στη Σχολή Δοκίμων !!



Γράφει ο Κωνσταντίνος  Βουλγαράκης Υποναύαρχος ε.α ΠΝ
    

Το 1976, επαρχιωτάκι από τις ψαράδικες γειτονιές της Κάτω Σούδας, ξεκίνησα για 1η φορά, να περάσω το «μεγάλο κανάλι» και νάρθω στην Αθήνα, να δώσω εξετάσεις για την είσοδο μου στη ΣΝΔ (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων). Μέρες βαθιά χαραγμένες μέσα στην ψυχή και στο μυαλό μου, που θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια.
    Απ' αυτά που δεν θα ξεχάσω, είναι η δοκιμασία του «τεστ Ψυχολογίας». Κάποια στιγμή λοιπόν, μας έδωσαν από ένα φυλλάδιο με πολλές (καμιά 200ρια) απλές ερωτήσεις και μας είπαν … «έχετε 5 λεπτά καιρό να τις απαντήσετε».

Το πέρασμα από τη Διώρυγα του Παναμά -Τα πλοία ανυψώνονται, περνούν πάνω από τη στεριά και ξαναπέφτουν στον ωκεανό [εικόνες & βίντεο]

panamas-708
Το πέρασμα από τη Διώρυγα του Παναμά είναι σίγουρα μια εμπειρία ζωής. Η δημοσιογράφος της Telegraph Τζέιν Αρκερ μεταφέρει την εμπειρία της με τρόπο συγκλονιστικό.
«Ηταν 6:30 το πρωί. Ενα βαρύ ψιλόβροχο έπεφτε καθώς εκατοντάδες επιβάτες με κάμερες ανά χείρας, φορώντας αδιάβροχα ή καλυμμένοι με πετσέτες, στοιβάζονταν στο ανώτερο κατάστρωμα του Celebrity Infinity.

Από 5 ετών στο Διαδίκτυο τα ελληνόπουλα


Από 5 ετών στο Διαδίκτυο τα ελληνόπουλα

Σε ποια ηλικία ξεκινούν τα ελληνόπουλα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο; Σε ποιο ποσοστό οι μαθητές του δημοτικού έχουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Για ποιο λόγο το κάνουν;
Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη χρήση του διαδικτύου από μαθητές, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις - Τι μελετά η κυβέρνηση



Σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στη φορολογία κρύβει το περιβόητο e-mail Βαρουφάκη που εγκρίθηκε από τους θεσμούς, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κομισιόν, το ΔΝΤ και το Eurogroup.
Όπως περιγράφεται στο e-mail έρχονται ανατροπές στο ΦΠΑ, μέσα στις γραμμές του κειμένου κρύβεται η καθιέρωση ενιαίας φορολογικής κλίμακας και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Προβλέπει, επίσης, μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις, σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

ΔΗΛΩΣΗ – ΒΟΜΒΑ υπέρ της Ελλάδας: Κάντε λογιστικό έλεγχο και διαγράψτε το χρέος ως παράνομο και επαχθές…[video]

eyro
Ο Ερίκ Τουσέν, πρόεδρος του Βελγικού τμήματος της επιτροπής για την ακύρωση του χρέους του τρίτου κόσμου (CADTM) και μέλος της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους του Ισημερινού, εξηγεί την παράνομη διάρθρωση του Ελληνικού χρέους και καλέι την κυβέρνηση να συστήσει άμεσα επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους και να διαγράψει όπως δικαιούται το μεγαλύτερο μέρος του ως παράνομο και επαχθές.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 25-2-2015



Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα...
και το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Τι θα συμβεί αν βάλεις αντίστροφα το PIN στο ΑΤΜ



Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο με ένα mail το οποίο αναφέρει μια τεχνική...
η οποία θα μας βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης μάς αναγκάσει να βγάλουμε χρήματα από την κάρτα μας σε ΑΤΜ.
Το mail λέει συγκεκριμένα:

Κραυγή αγωνίας για την ελληνική γλώσσα στην Αλβανία

ελλαδαΈκκληση προς την αλβανική κυβέρνηση να καταρτήσει «νόμο για τις μειονότητες», στον οποίο θα προβλέπεται με σαφήνεια η χρήση της μητρικής γλώσσας, επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – «Ομόνοια».

Απίστευτο πείραμα: Πως «απενεργοποιείται» μια γάτα! (Βίντεο)

Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις: Δεν θα γίνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της και δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις κύριων ή επικουρικών συντάξεων, διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αναφερόμενοι στις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup και στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Οι πολιτικές εφημερίδες

Η ώρα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παπακωνσταντίνου


Η ώρα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παπακωνσταντίνου

Σχεδόν 25 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έγινε στη χώρα μας ειδικό δικαστήριο, με την υπόθεσή τότε, του «σκανδάλου Κοσκωτά», το Ειδικό Δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγορούμενος για την υπόθεση τηςλίστας Λαγκάρντ.