Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Τρεις τρελοί για δέσιμο


                                      
                                      http://www.efenpress.gr/

Πως βγήκαν οι φράσεις: Του μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά και του έψησε το ψάρι στα χείλη;


21

Η φράση «του μπήκαν ψύλλοι στ’ αφτιά», που… χρησιμοποιείται για κάποιον που άρχισε να έχει υποψίες για κάτι και η φράση «του έψησε το ψάρι στα χείλη», που λέγεται για κάποιον που ταλαιπωρήθηκε πολύ για κάποια υπόθεση ή από κάποια σχέση, έχουν τις ρίζες τους στο Βυζάντιο. Οι Βυζαντινοί κατά περιόδους έθεταν πολύ αυστηρούς κανόνες, ακόμα και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και για τους παραβάτες, υπήρχαν πολλές και «ευφάνταστες» τιμωρίες.

Σκύλος… μπέιμπι σίτερ!

Η μαμά έχει το μωρό της στο σπίτι και τρέχει πάνω-κάτω για να τα προλάβει όλα. Βοήθεια από κανέναν! Κι όμως κάποιος… περιμένει στη γωνία για να δώσει ένα χεράκι! Το σκυλί της οικογένειας αποδεικνύεται η καλύτερη μπέιμπι σίτερ, αφού φροντίζει το μωρό κάθε στιγμή να μην του λείψει τίποτα.

Τεχνητό φως μιμείται το ηλιακό!




Φανταστείτε ότι κάθεστε σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, εν τούτοις έχετε την αίσθηση ότι ο ήλιος σας χτυπά στο πρόσωπο. Αυτή η μοναδική εμπειρία είναι τώρα δυνατή χάρη στο πρόγραμμα COELUX, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και αναπαράγει τα φυσικά και οπτικά εφέ του φυσικού φωτός σε εσωτερικούς χώρους με την προσομοίωση της διάχυσης και μετάδοσης του ηλιακού φωτός μέσω της ατμόσφαιρας.

Όλη η Ελληνική Ιστορία, σε Ψηφιακή Μορφή! (δωρεάν)

Φυλάξτε τις αποδείξεις μέχρι... νεωτέρας

apodeikseis valavani
Οδηγίες προς φορολογουμένους να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις, έδωσε αναπληρωτής υπουργός υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, αναφέροντας σε συνέντευξή της την Κυριακή πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τις ζητούν ακόμη και αν με το ισχύον καθεστώς θεωρούνται «άχρηστες».

Τέλος εποχής για τους ταξιδιωτικούς χάρτες;


  

Το Maptor (Map Projec-tor) είναι το σχέδιο για τη δημιουργία μιας συσκευής χάρτη που επινοήθηκε από τους Jin-Sun Park και Seon-Keun Park και υπόσχεται να αλλάξει τα ταξίδια μας, εκτοπίζοντας τον παραδοσιακό χάρτινο χάρτη.
    Η συσκευή είναι ένας μικρός projectorεφοδιασμένος με GPS και επιτρέπει στο χρήστη του να προβάλλει το χάρτη της περιοχής που βρίσκεται σε οποιαδήποτε κοινή επιφάνεια, όπως ένας τοίχος.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιφνιδιαστικά μεγάλη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα



ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ "ΔΕΛΤΑ" 

Αιφνιδιαστικά πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πραγματοποίηση μεγάλης κλίμακας άσκησης (ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15) των Ένοπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των Ειδικών Δυνάμεων από τον Έβρο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ! Αντίδραση της Γερμανίας στην άρση ασυλίας για ΤτΕ, ΕΛΣΤΑΤ κλπ που προτείνει η κυβέρνηση!


Σφοδρή αντίδραση φαίνεται οτι συναντά η ορθότατη πράξη θεσμικής ανασυγκρότησης που προτείνει η κυβέρνηση και αφορά την διακοπή παροχής ασυλίας στους διοικητές της ΤτΕ, της ΕΛΣΤΑΤ και λοιπών «ανεξάρτητων» αρχών! Μια προκλητική ασυλία έναντι του νόμου, που εφευρέθηκε από τον επίορκο και σε λίγο υπόδικο Παπανδρέου!

θαλάσσιο πάρκο (εξαιρετικό!!!)

απολαύστε το σε πλήρη οθόνη

Τι συμβαίνει αν ρίξουμε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε βρασμένο νερό


Ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, η συγκεκριμένη μαγείρισσα έριξε χυμό από πορτοκάλι μέσα σε ζεστό νερό και ένα κουτί ζελατίνη. Το αποτέλεσμα; Κομμάτια από δροσερά ζελεδάκια...

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 24-2-2015




Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας στην...

Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο, περιμένουμε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015. Από το βράδυ οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…!!!

http://www.ethnoshellas.gr/wp-content/uploads/2015/02/photoday-28-04-2013-300x208.jpgΑν περάσετε παράνομα τα σύνορα της Β. Κορέας, θα φάτε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.
Αν περάσετε παράνομα τα σύνορα του Ιράν, κρατείστε επ αόριστον, ο Αλλάχ ξέρει που και πως…

Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ
Τα μέτρα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και τα μέτρα για την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με γνώμονα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες