Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ "Η αδελφή μου θέλει ξύλο"


                  
                  http://www.efenpress.gr/

Αγκαλίτσες, γέλια και φιλιά: Πως "διαπραγματευόταν " με "σθένος" η προηγούμενη κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου


"Μια εικόνα χίλιες λέξεις" λέει μια κινέζικη παροιμία, και μέσα από τις εικόνες θα δείτε την αντίθεση της "διαπραγμάτευσης" της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με την σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει σκύψει το κεφάλι, τουλάχιστον προς ώρας.

Εσείς γλωσσεύετε τη μπέρδα σας;

Γράφει η Αννυ Λιγνού
Υπάρχουν κάποιες λέξεις και φράσεις που για κάποιο λόγο τις λέμε λάθος. Παρότι το άρθρο δεν είναι οδηγός γραμματικής σε καμμία περίπτωση, σκέφτηκα να δούμε ποιες από αυτές χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και πώς λέγονται και γράφονται σωστά:
«Χαίρετε!» Είναι ευχή. Δηλαδή να χαίρεστε! Γράφεται με έψιλον και όχι «χαίρεται» (ό,τι θυμάται).

Γιατί έχουμε 5 δάκτυλα,και δεν έχουμε 4 ας πούμε..


1

Κοιτάζοντας τα χέρια και τα πόδια μας, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουμε ακριβώς πέντε δάχτυλα σε κάθε άκρο; Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνταιμε 10 δάχτυλα στα πόδια και 10 δάχτυλα στα χέρια τους. Γιατί όμως;Σε κάθε γενιά, συμβαίνει μια μετάλλαξη, αν κάτι είναι χρήσιμο, μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Αυτό εξηγεί την παρουσία ενός άνδρα με 10 δάκτυλα στα χέρια και 10 στα πόδια – είναι ο αριθμός πιο βολικός για τον άνθρωπο.

Η Miyoko Shida δίνει μια παράσταση που πραγματικά δεν περιγράφεται με λέξεις !!!

μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου


Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Πόσο εύκολο είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας; Με τα θετικά μας και τα αρνητικά μας. Έχουμε άραγε την επιλογή αυτή;
Η αυτοεκτίμηση είναι επιλογή, όχι αυτονόητη και σίγουρα θέλει προσπάθεια. Το αν λοιπόν αγαπάμε ή όχι τον εαυτό μας, ουσιαστικά μας το δείχνει η ίδια μας η πορεία, η ίδια μας η ζωή, οι επιλογές μας σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το δείχνει το σώμα μας, το δείχνει η ψυχή μας

Δείτε για ποιο λόγο έχετε δυσάρεστη αναπνοή



Η δυσάρεστη, δύσοσμη αναπνοή ονομάζεται επιστημονικά halitosis και μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από επιμέρους αιτίες.
Η πιο κοινή αιτία της κακής αναπνοής είναι κακή στοματική υγιεινή. Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα δόντια, τη γλώσσα και τα ούλα ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσουν πλάκα (το μαλακό, λευκό ίζημα που σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών), ασθένειες των ούλων και φθορά των δοντιών.

Κάτι άλλο συμβαίνει. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

O Θεός και οι Έλληνες

Όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο, είπε σε όλους τους λαούς που είχε φτιάξει να περάσουν μέσα στη βδομάδα να διαλέξουν μια χώρα να κατοικήσουν.
"Δέχομαι μέχρι το Σαββάτο" τους ξεκαθάρισε. "Την Κυριακή θα ξεκουράζομαι".
Δευτέρα πρωί έτρεξαν και στήθηκαν στην ουρά οι Γερμανοί. Την πρώτη μέρα της προθεσμίας. Κι έτσι τους έδωσε μια ωραία και μεγάλη χώρα στην καρδιά της Ευρώπης.

Μάρδας: Φόρο στο μαύρο χρήμα, το φέρουν δεν το φέρουν στην Ελλάδα


Μάρδας: Φόρο στο μαύρο χρήμα, το φέρουν δεν το φέρουν στην Ελλάδα

Ο υπουργός αναφέρει ότι μόλις κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους θα αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός του 2015
Την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει το μαύρο χρήμα που έφυγε τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και ποτέ δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία, ανεξάρτητα αν εκείνοι που το έχουν βγάλει σκοπεύουν να το φέρουν ή όχι στην Ελλάδα μετά τη φορολόγησή του, αποκαλύπτει στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 15-2-2015


Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015. Το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη...

Μ. Γιαννάκου: "Μια ομαδούλα κυβερνούσε το κόμμα και έδινε εντολές"


Απαντήσεις για όλα έδωσε η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, εξαπολύοντας πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν υπήρξε καμία ματαίωση. Αυτό το είπαν φαίνεται γιατί περίμεναν διάφορα κανάλια έξω από το γραφείο του κ. Καραμανλή. Το ραντεβού θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου για το επικείμενο ραντεβού με τον Κώστα Καρμανλή και συνέχισε:

Σε θυρίδες, σεντούκια και στρώματα 10 δισ. ευρώ


Σε θυρίδες, σεντούκια και στρώματα 10 δισ. ευρώ

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι μόνο ένα μικρό τμήμα, περίπου το 20%, των κεφαλαίων που αποχώρησαν διοχετεύθηκε σε τράπεζες του εξωτερικού
Εντός Ελλάδας και σε επενδυτικά προϊόντα, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων που «αποχώρησαν» από το τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους δυόμισι μήνες εξαιτίας της αβεβαιότητας.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τι εννοείτε grexit;..

     

Δηλαδή τι ακριβώς είναι αυτό το grexit με το οποίο μας απειλούνε από τους νεοφασίστες Βησιγότθους, μέχρι τους καλοταϊσμένους καναλάρχες;
Είναι κάτι σοβαρότερο από το προσωπικό exit που βιώνουμε καθένας ως άτομο και ως οικογένεια;