Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑΟ Ο ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ ΣTHN ΚYΠΡO





Tην ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, θα τελεστούν τα εγκαίνια του πρώτου ναού, που θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη.

Η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, έγινε πρόσφατα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού σε γεωτρήσεις και πηγές των Τ.Κ. Στρατωνίου και Τ.Κ. Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι στις Τ.Κ. Στρατωνίου και Τ.Κ. Ολυμπιάδας, κατά τις πρόσφατες δειγματοληπτικές μετρήσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ ΑΕ), εντοπίστηκαν υψηλές ποσότητες αρσενικού σε ορισμένες γεωτρήσεις και πηγές υδροδότησης των δύο κοινοτήτων.

Τον μισθό του Ιανουαρίου καλούνται να επιστρέψουν οι βουλευτές


Τον μισθό του Ιανουαρίου καλούνται να επιστρέψουν οι βουλευτές

Nα επιστρέψουν την αποζημίωση που είχαν λάβει προκαταβολικά για τον Ιανουάριο ζητά η βουλή από τους βουλευτές.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών που υπάργεται στη γενική διεύθυνση διοικητικής υποστήριξης που υπεγράφη τη Δευτέρα,"στις 23 Δεκεμβρίου 2014 πιστώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της βουλής η βουλευτική σας αποζημίωση για τον μήνα Ιανουάριο 2015, δεδομένου ότι δεν είχε διαλυθεί η βουλή και βεβαίως δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί η πρόωρη διάλυση της βουλής".

Αυτό είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων


Αυτό είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων με το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων των δημοσίων υπαλλήλων, των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΟΤΑ».

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή...


Οι γιατροί του νοσοκομείου Carlos III στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα ανθρώπου από πρόσληψη γενετικά μεταλλαγμένης τροφής.
Πρόκειται για τον 31χρονο Χουάν Πέδρο Ράμος, ο οποίος πέθανε στις 7 Ιανουαρίου απόαναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε πρόσφατα γενετικά τροποποιημένες ντομάτες που περιείχαν γονίδια ψαριών.

Κοινωφελής Εργασία: 4.300 θέσεις σε σχολεία για ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων



Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα προκηρυχθεί μετά τις εκλογές, κατέχουν οι 4.300 θέσεις με εξάμηνη σύμβαση εργασίας στα σχολεία για άνεργους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου και πτυχιούχους από 14 ειδικότητες.

Αυστραλία: Όλο το Μάρτιο οι ομογενείς θα μιλούν μόνο ελληνικά!



Προς την υλοποίησή της βαίνει η πρωτοβουλία που πήραν οι ομογενείς της Αυστραλίας, σύμφωνα με την οποία, όλοι τους, τον προσεχή Μάρτιο, θα μιλούν αποκλειστικά και μόνο ελληνικά σε κάθε τους κίνηση ή παρουσία.

Μη τους φοβάσαι ...Αυτοί θα πρέπει να φοβούνται εσένα!!!

                                                                

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Shame and scandal in the family – ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ Trini Lopez - ΔΑΚΗΣ

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Εκλογές 2015: Με ποια δικαιολογητικά μπορούμε να ψηφίσουμε



Μία σειρά από δικαιολογητικά γίνονται δεκτά από τους δικαστικούς αντιπροσώπους κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Έτσι, εκτός από την ταυτότητα οι ψηφοφόροι μπορούν να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή είτε το δίπλωμα οδήγησης είτε ακόμη και το βιβλιάριο ασθενείας του Ασφαλιστικού τους Ταμείου ώστε να ψηφίσουν.

Σχέση: Πρέπει ή όχι να έχουμε κοινό ταμείο;

Το κοινό ταμείο της σχέσης
Από τα στοιχεία που προσδιόριζαν τον γάμο και που κάποια στιγμή θεωρήθηκαν ιστορικά κειμήλια, ήταν τα προικοσύμφωνα. Ήταν τα γραπτά συμφω­νητικά που προσδιόριζαν με λεπτομερείς αναφορές τα οικονομικά και υλικά ανταλλάγματα που καθό­ριζαν την προίκα της νύφης.

Η Generation G της ΕΕ: Οι 200.000 ταλαντούχοι Ελληνες που έφυγαν λόγω της κρίσης


Η Generation G της ΕΕ: Οι 200.000 ταλαντούχοι Ελληνες που έφυγαν λόγω της κρίσης

Με την Ελλάδα να πορεύεται προς τις πιο κρίσιμες εκλογές, πάνω από 200.000 Ελληνες παρακολουθούν από μακριά την κατάσταση. Είναι η «Generation G», όπως τους αποκαλεί η εφημερίδα Guardian. Οι νέοι, ταλαντούχοι Ελληνες, που έφυγαν από τη χώρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, πριν από πέντε χρόνια.

Ερώτηση Κρίσεως χωρίς πολλά λόγια ...

                                     

Τα 11 πιο όμορφα ελληνικά χωριά. Αντέχετε τόσο ομορφιά;

1«Στρατοπεδεύουμε» στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά, περιδιαβαίνουμε λιθόστρωτα καλντερίμια, υποκλινόμαστε μπροστά σε μεγαλειώδη αρχοντικά και αποτίνουμε φόρο τιμής στα 11 πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας.

Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια!!!

                                               

Η κρίση των γαϊδάρων! -(παλιό αλλά καλό!!!)



Μια παλιά ιστορία, που λέγονταν επί Σημίτη για το χρηματιστήριο αλλά και τώρα με τους «εταίρους» μας ταιριάζει απόλυτα αφού μας βάζουν όλους στο χέρι θέλουμε δε θέλουμε!
(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας. Φυσικά τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαιδάρων.)

Τι προσφέρει ένα 20λεπτο περπάτημα τη μέρα



Γνωρίζατε ότι ακόμη και 20 λεπτά γρήγορου περπατήματος τη μέρα μπορεί να… προσθέσουν επιπλέον χρόνια στο προσδόκιμο ζωή σας;
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, οι οποίοι διεξήγαγαν μια έρευνα σε 334.000 ανθρώπους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και η παραμικρή σωματική δραστηριότητα επιδρά στην παράταση της διάρκειας ζωής. Μάλιστα, οι λιγότερο «fit» είχαν να αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη.

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 20-1-2015


Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές...
στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Ο πληθυσμός της γης σε ένα χάρτη


1

Με στοιχεία από το Wikipedia ο χρήστης TeaDranks του Reddit δημιούργησε ένα χάρτη με το πληθυσμό των κατοίκων της γης. Αυτή τη στιγμή η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου βρίσκεται στην Ασία και είναι η Κίνα που μετρά 1,367 δισεκατομμύρια κατοίκους και έπεται η Ινδία στην οποία ζουν 1,265 δισεκατομμύρια κατοίκους.

3 εκατ. € στη Singular Logic για τη διεξαγωγή των εκλογών

1
Το ποσό των 3.136.500 ευρώ θα λάβει η εταιρεία «Singular Logic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τα ωράρια στους δήμους για τις εκλογές


Τα ωράρια στους δήμους για τις εκλογές

Δήμοι, ΚΕΠ αλλά τα γραφεία των αστυνομικών τμημάτων που εκδίδουν ταυτότητες θα λειτουργούν κανονικά το Σαββατοκύριακο.
«Ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και µε σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Ιανουαρίου 2015 αντίστοιχα.