Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών
Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω της διενέργειας βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της χώρας την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 26 ιανουαρίου 2015.

Το τρίκυκλο της γνώσης

Η απίθανη ιταλική ιδέα με τον δάσκαλο που οργώνει τα χωριά φέρνοντας τα βιβλία κοντά στα παιδιά!

Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν τελειώνει με τη συνταξιοδότηση και ο ηλικιωμένος ιταλός δάσκαλος το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.
Σε μια υπέροχη ιστορία λοιπόν που μας έρχεται από την Ιταλία,

Ο σπόρος που καταπολεμά άσθμα, χοληστερίνη και αρθρίτιδα



Οι περισσότεροι από εμάς τη γνωρίζουμε ως ένα συνοδευτικό σε μορφή "σάλτσας" στο πιάτο μας ή ως ένα ακόμα υλικό στο μαγείρεμα ενός φαγητού.
Επίσης, πολλοί αγνοούν ότι πρόκειται για ένα υλικό που προέρχεται από τους σπόρους φυτού και όχι από απλές προσμίξεις άλλων υλικών.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Marguerita Elvis Presly  1963

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Δυο δεξαμενές με το ίδιο νερό, αλλά η μια έχει μέσα στρείδια (Video)

Δυο δεξαμενές με το ίδιο νερό αλλά η μια έχει μέσα στρείδια
Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε δυο δεξαμενές νερού, μόνο που η δεξιά περιέχει στρείδια. Μέσα σε 2 ώρες, αυτά τα στρείδια φίλτραραν όλη την άλγη που περιείχε το νερό, γεγονός που δείχνει πόσο αποτελεσματικά είναι στον καθαρισμό του νερού και κατά συνέπεια πόσο χρήσιμα για ολόκληρο το οικοσύστημα.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ: Οι ΕΒΡΑΙΟΙ το θρήσκευμα Έλληνες πολίτες ΔΕΝ φορολογούνται;;


1

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο… ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο! Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978),

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Λόλα"

                                   

21 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου


  • Αναλυτικά η λίστα.


Με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να είναι μακριά μόνο δύο εβδομάδες η λίστα των κομμάτων και των συνασπισμών που πρόκειται να κατέβουν στις εκλογές... ανακοινώθηκε σήμερα. Η τελική λίστα βέβαια των κομμάτων θα ανακοινωθεί επίσημα από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο και θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.

Μετρό: Προχωράει η κατασκευή της επέκτασης προς Καλαμαριά


Μετρό: Προχωράει η κατασκευή της επέκτασης προς Καλαμαριά


Μέσα στο Φεβρουάριο μπαίνουν μπροστά οι σταθμοί «Νομαρχία» και «Καλαμαριά» του έργου της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά
της Άννης Καρολίδου
Το Μετρό Θεσσαλονίκης από τη μια είναι έργο φάντασμα και από την άλλη, έργο υπαρκτό, αφού η πρώτη του επέκταση προς Καλαμαριά κατασκευάζεται κανονικότατα και όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί πριν τη βασική γραμμή.

Πως νοθεύονται τα καύσιμα -Τι βάζουν οι επιτήδειοι σε αμόλυβδη, 100 οκτανίων και Diesel


Πως νοθεύονται τα καύσιμα -Τι βάζουν οι επιτήδειοι σε αμόλυβδη, 100 οκτανίων και Diesel

Μέσω εικονικών εξαγωγών γίνεται κυρίως το λαθρεμπόριο στα καύσιμα όπως αποκαλύπτει μελέτη του καθηγητή Δημήτρη Μάρδα για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Εκρηκτική αύξηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών


Εκρηκτική αύξηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών

Αναγκαίο εφόδιο εξεύρεσης εργασίας θεωρείται πια ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, με το ενδιαφέρον των Ελλήνων να έχει εκτιναχθεί.
Τα τελευταία πέντε έτη, περίπου 50.000 νέοι, μετά την αποφοίτησή τους από ΑΕΙ, ολοκλήρωσαν ή παρακολουθούν ακόμη μεταπτυχιακά προγράμματα, με την πλειονότητα να ακολουθεί αντικείμενο θετικών επιστημών και οικονομικών.

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις σήμερα 12-1-2015


Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα και λήγουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.
Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το διάστημα των εκπτώσεων και, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο 11:00-18:00.

Εποχική γρίπη: συμπτώματα και μέτρα προστασίας



Πρόκειται για λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της γρίπης, ο οποίος μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε άτομο. Τα στελέχη του ιού της γρίπης που κυκλοφορούν στην κοινότητα είναι μέχρι τώρα ο τύπος Α -και κυρίως ο υπότυπος Α (Η1Ν1)- και λιγότερο ο τύπος Β.
Συμπτώματα
Η γριπώδης συνδρομή εισβάλλει με υψηλό πυρετό, πόνο στο λαιμό, κεφαλαλγία, βήχα, πόνους στους στους μύες και στις αρθρώσεις. Σπανιότερα, παρατηρείται δυσκολία στην αναπνοή.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία την Δευτέρα 12-1-2015 σε ολόκληρη την χώρα


Κακοκαιρία express θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ...
στα πελάγη τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο