Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Άδεια φροντίδας παιδιού και για τον πατέρα

Θετική εξέλιξη αποτελεί για τους εργαζόμενους γονείς η ψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 38 του Ν. 4342/2015, με το οποίο επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι της άδειας φροντίδας παιδιού, με σκοπό να εξυπηρετείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση.


Στόχος είναι να... καλυφθεί το υπάρχον "κενό" στη νομοθεσία έτσι ώστε να μπορεί να χορηγείται άδεια για την φροντίδα του παιδιού και στον γονέα που εργάζεται στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται, ανεξαρτήτως φύλου.

Ταυτόχρονα, καθορίζεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου εκτός γάμου η άδεια φροντίδας παιδιού χορηγείται στον γονέα που έχει την επιμέλεια, εκτός αν συμφωνήσουν διαφορετικά.

Η άδεια θα χορηγείται έπειτα από κοινή δήλωση των γονέων προς τον εργοδότη (ή τους εργοδότες) για το ποιος θα κάνει χρήση της. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να την μοιραστούν οι δύο γονείς για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα τα οποία συμφωνούν μεταξύ τους και γνωστοποιούν.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου