Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Την κατάργηση της πρωινής προσευχής ζητά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

http://www.dogma.gr/files/Image/2015/paspartou/resized/141215_SXOLEIO_PROSEYXI_1_919_420.jpgΗ κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία αποτελεί μια εκ των προτάσεων για την Παιδεία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Προτάσεις, οι οποίες κατατίθενται σε μια μακροσκεή λίστα αναφορικά με την παιδεία.

Πιο συγκεκριμένα, η νεολαία ΣΥΡΙΑΖΑ ζητά:



«Κατάργηση της πρωινής προσευχής, µετατροπή του µαθήµατος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία µε δυνατότητα απαλλαγής των µαθητών από αυτό», αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις προτάσεις της νεολαίας.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασής της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποφασίσει να συζητήσει το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, σε απογευματινή της συνεδρία στις 12 Ιανουαρίου 2016.

Εισηγητή, μάλιστα, του θέματος έχει ορίσει η Δ.Ι.Σ. τον Σεβασμιώτατο Συνοδικό Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ενώ κάλεσε να παραστούν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου. Οι δύο Ελλογιμώτατοι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Αλλά και δύο Αξιότιμοι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΘ και του ΚΑΙΡΟΥ.


 http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου