Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 ΕΥΡΩ

ΚΤΕΟ περάσατε; Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΤΕΟέως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, όσων τα ΙΧ πρέπει να περάσουν από έλεγχο, αλλά οι ιδιοκτήτες... 
τους το αμελήσουν τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.



Οπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.


Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες οχημάτων να γλιτώσουν το πρόστιμο, περιγράφει τη διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των παραβατών και προαναγγέλλει τα πρώτα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» τον Φεβρουάριο, όταν και θα αναρτηθούν στην ενότητα «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxisnet και θα εισπραχθούν, εφόσον δεν πληρωθούν, με τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι αφενός στο πρόστιμο των 150 ευρώ θα επιβάλλονται προσαυξήσεις και αφετέρου ότι θα μπορεί η ληξιπρόθεσμη πλέον οφειλή να πυροδοτήσει κατασχέσεις ή και τυχόν απώλεια ρύθμισης.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου