Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Ανακάλυψαν χάπι που θα επεκτείνει την ζωή μας ως τα 120 χρόνια!

Ένα φάρμακο όπως όλα δείχνουν θα φέρει την επανάσταση!


Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, ένα νέο φάρμακο αντιγήρανσης πρόκειται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους από το επόμενο έτος. Αν αυτές οι δοκιμές εξελιχθούν όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρατείνουν το προσδόκιμο της ζωής τους στα 120 χρόνια και να είναι γενικά σε καλή υγεία μέχρι το τέλος, όπως αναφέρει το site iatropedia



Το εν λόγω φάρμακο, αν και δεν αφορά αυστηρά την αντιγήρανση, είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο χάπι διαβήτη, που ονομάζεται μετφορμίνη (Metformin) και είναι πολύ χαμηλού κόστους. Η μετφορμίνη βοηθά στην αύξηση της ροής του οξυγόνου σε κυτταρικό επίπεδο, γεγονός που επιβραδύνει τις απαραίτητες κυτταρικές διαιρέσεις που διατηρούν, μεν, τη σωστή λειτουργία του σώματος, αλλά τελικά οδηγούν στη γήρανση, δε.

Βέλγοι ερευνητές δοκίμασαν το φάρμακο σε ασκαρίδες (είδος σκουληκιού) και είχαν θετικά αποτελέσματα, οπότε το επόμενο λογικό βήμα είναι να βρεθεί ο πιο ασφαλής τρόπος για να ξεκινήσουν δοκιμές σε ανθρώπους.

“Έχω κάνει έρευνα για τη γήρανση εδώ και 25 χρόνια και η ιδέα ότι μπορούμε να μιλάμε για μια κλινική δοκιμή σε ανθρώπους για ένα φάρμακο αντιγήρανσης, μου φαινόταν αδιανόητο (…) Αλλά υπάρχει πλέον κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό είναι όντως εφικτό. Το μέλλον της τεχνολογίας παίρνει τη βιολογία που έχουμε ήδη αναπτύξει και την εφαρμόζει στον άνθρωπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός καθηγητής γήρανσης, Gordon Lithgow.


 http://www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου