Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στην ηλεκτρονική εποχή περνούν οι φυλακές – Θα συνδέονται με το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην ηλεκτρονική εποχή περνούν οι φυλακές - Θα συνδέονται με το υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι 33 φυλακές της χώρας δεν θα είναι πλέον αποκομμένες η μία από την άλλη, αλλά θα επικοινωνούν, ενώ θα συνδέονται με το υπουργείο Δικαιοσύνης, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση των φυλακών είναι πια γεγονός, με το πρόγραμμα να παρουσιάζεται την Πέμπτη, λύνοντας τα χέρια των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έχει μία σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε κάθε φυλακή, όχι μόνον όσον αφορά τους κρατούμενους αλλά και το προσωπικό, τις προμήθειες και κάθε τι άλλο που αφορά τη ζωή των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Το συνολικό κόστος του έργου, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 και θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 16 Νοεμβρίου του 2015 ανήλθε στα 3,ο67.973 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕυρωπαϊκόΤαμείο.
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε το έργο αυτό υπόδειγμα διαφάνειας, σημειώνοντας ωστόσο ότι το επόμενο βήμα είναι η αναβάθμιση των φυλακών.
«Μας ερχόντουσαν ερωτήσεις από τις πρεσβείες για εκζητούμενους και το υπουργείο έπρεπε να στείλει φαξ σε 33 φυλακές για να μάθει αν και που βρίσκεται ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Αυτό πλέον θα σταματήσει», είπε ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.
Στο ηλεκτρονικό σύστημα θα καταχωρούνται στοιχεία που αφορούν τον πλήρη φάκελο του κάθε κρατούμενου, την παρακολούθηση των πειθαρχικών του παραπτωμάτων, τις μεταγωγές που έχουν γίνει, τον αριθμό των αδειών που έχει λάβει, καθώς και όλες οι ιατρικές πληροφορίες που τον αφορούν, (φαρμακευτική αγωγή, ασθένειες, κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου