Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πιστοί στην εξόντωση του λαού… Με 153 «ναι» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα


vouli_tsipras_kammenos_gerovasili_dragasakis

Διεγράφησαν Παναγούλης και Νικολόπουλος από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αντίστοιχα.
Απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό προκάλεσε η έγκριση του πακέτου των προαπαιτούμενων. Το πολυνομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης με 153 «ναι» και 137 «όχι».
Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπαράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.
Εντούτοις, εκτός από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που παραιτήθηκε το πρωί από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού,αποπέμφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία, ενώ διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος.
Ο βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, δηλώνοντας με ανακοίνωσή του ότι αρνείται να «οδηγήσει στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ καταψήφισε το νομοσχέδιο, κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει από νωρίς με δημόσιες δηλώσεις του, με τον Πάνο Καμμένο να προχωρά στη διαγραφή του.
Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές, ενώ απουσίασαν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκονταν στην ομιλία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Οι βουλευτές απέστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετράται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου