Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

10.526 κλήσεις σε ...έναν μήνα(!) από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

  • Πήραν φωτιά τα μπλοκ στη μάχη κατά των διπλοπαρκαρισμένων
  • Συστηματική αστυνόμευση στο κέντρο


Δέκα χιλιάδες πεντακόσιες είκοσι έξι κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις μοίρασε μέσα στον περασμένο μήνα σε ασυνείδητους οδηγούς η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.


Εξάλλου, η μάχη κατά των... διπλοπαρκαρισμένων, που ξεκίνησε με την επαναλειτουργία της υπηρεσίας, φαίνεται πως οδήγησε σε σημαντική μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των περίπου 500.000 Θεσσαλονικέων που χρησιμοποιούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους τα αστικά λεωφορεία.
Σύμφωνα με έναν μίνι απολογισμό, στον οποίο προχωρά η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης για το διάστημα από την 1η έως την 31η Οκτωβρίου, τα στελέχη του οργάνου βεβαίωσαν 10.526 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και δέχθηκαν 208 καταγγελίες, οι οποίες στη συντριπτική πλειονότητά τους αφορούν τροχαίες παραβάσεις που σημειώθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες και μάλιστα εκτός του κέντρου της πόλης.
Παράλληλα, τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν σε ελέγχους σε 18 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ακόμη και στην κατάθεση μηνύσεων για τρεις περιπτώσεις. Επιπλέον, σφράγισαν λόγω παραβάσεων δεκαπέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ προχώρησαν και σε πέντε επανασφραγίσεις.

Συστηματική αστυνόμευση στο κέντρο
Σε απόλυτη προτεραιότητα, όπως έχει εξηγήσει και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Τάξης Λευτέρης Κιοσέογλου, έχει τεθεί ο περιορισμός της παράνομης στάθμευσης στους κομβικούς άξονες της πόλης, τους οποίους χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός πολιτών για τις καθημερινές μετακινήσεις του.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι σταθερά παρόντες κάθε πρωί και μέχρι το μεσημέρι στην Τσιμισκή, στη Μητροπόλεως, στη Βασιλίσσης Όλγας, στην Αγγελάκη, στην Εθνικής Αμύνης, στη Σβώλου, στην Παύλου Μελά, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην Ίωνος Δραγούμη, στη Βενιζέλου, στην Ερμού και στη λεωφόρο Νίκης. Σε σταθερή βάση κατά τις απογευματινές ώρες αστυνομεύονται η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η λεωφόρος Νίκης.
Στη μάχη για τη διατήρηση της τάξης στην πόλη οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα περιπολικά οχήματα και δεκατρείς μηχανές.

Ταχύτερη εξυπηρέτηση από τον ΟΑΣΘ
Όπως έχει προκύψει από στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μόλις μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες από την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας επετεύχθη σημαντική αύξηση στις ταχύτητες που αναπτύσσουν τα αστικά στο δίκτυο των λεωφορειολωρίδων, το οποίο πλέον έχει απελευθερωθεί από τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ενδεικτικά, τα αστικά λεωφορεία που διέρχονται από την πολύπαθη οδό Μητροπόλεως έχουν αυξήσει την ταχύτητά τους κατά 9,09% από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι και κατά 7,47% από τις 4.00 έως τις 7.30 το απόγευμα. Εξάλλου, κατά περίπου 4% έχουν αυξηθεί οι ταχύτητες τις οποίες αναπτύσσονται τα λεωφορεία που κινούνται στους άξονες της Τσιμισκή και της Αγγελάκη.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου