Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το πρόγραμμα του εορτασμού της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου θα γίνει ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας, του έπους του ΄40, και της 90ης επετείου της ίδρυσης του ΑΠΘ, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Ύστερα από την Προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Μήτκα, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητής Δημήτριος Μαυροσκούφης, θα πραγματοποιήσει Εισήγηση, με θέμα: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Στιγμιότυπα από τους αγώνες των ανθρώπων του σε δύσκολα χρόνια». Θα ακολουθήσει η Κεντρική ομιλία από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Το θέμα της ομιλίας είναι «Η Θεσσαλονίκη και το ΑΠΘ ως επάλξεις εξωστρέφειας: Προς μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική».
Η τελετή θα αρχίσει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστεί, από την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου και υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Δημόπουλου, το έργο του φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Ορέστη Παπαϊωάννου, «Ο κανόνας της Πράγας» που διακρίθηκε με το Α’ Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σύνθεσης «Antonin Dvořak», στην Κατηγορία Νεαρών Συνθετών, για το έτος 2015.
Το μουσικό μέρος θα ολοκληρωθεί με αποσπάσματα από την «Εισαγωγή 1940», βασισμένη σε μελωδίες που τραγουδήθηκαν στην περίοδο του Αλβανικού Έπους, του Βασίλη Τενίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου