Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο Ελληνικός λαός εξαπατήθηκε για άλλη μια φορά και θ’ αντισταθεί

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για μειώσεις των συντάξεων πάνω από 1000 ευρώ αποδεικνύουν την απάτη της Κυβέρνησης...
όταν προεκλογικά έδινε υποσχέσεις ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις αλλά και την πρόθεση της να παραβιάσει (στα πλαίσια των μνημονιακών της επιλογών) ακόμη και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.» Αναφέρει η Λαϊκή ενότητα σε ανακοίνωση της.



Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ (μεικτές αποδοχές μαζί με τα επικουρικά) έχουν περικοπεί πολλές φορές από την αρχή της κρίσης και οι περικοπές αυτές έχουν κριθεί αντισυνταγματικές όπως και κάθε άλλη περαιτέρω περικοπή, αναζητούντο δε ισοδύναμα για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Σήμερα όμως όχι μόνο δεν υλοποιείται η σχετική απόφαση αλλά δρομολογούνται και άλλες μειώσεις.

Επί πλέον παρά τις δηλώσεις έχει προγραμματισθεί η μείωση και των κατώτερων συντάξεων (από 486 σε 390 ή και 338 για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ) κατάργηση του ΕΚΑΣ κ.α.

Η υλοποίηση του μνημονίου και η ψήφιση των σχετικών εφαρμοστικών νόμων θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους (άνεργα παιδιά κλπ) και σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

 Ο Ελληνικός λαός ο οποίος εξαπατήθηκε για άλλη μια φορά με υποσχέσεις για την εύρεση ισοδυνάμων θ’ αντισταθεί στην λεηλασία της ζωής του και θ’ ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου