Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ανοίγουν οι φάκελοι της διαφθοράς: 6.230 offshore εταιρείες, 35.000 ΜΚΟ


Ανοίγουν οι φάκελοι της διαφθοράς: 6.230 offshore εταιρείες, 35.000 ΜΚΟ

«Όλα ανοίγουν ξανά από την αρχή» είναι το μήνυμα του αρμόδιου για τη διαφθορά και τη διαπλοκή αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με βαρυσήμαντη δήλωσή του στο «ΠΑΡΟΝ». Όπως σημειώνει, θα ανοίξουν ξανά όλοι οι φάκελοι που έχουν σχέση με τις αναθέσεις δημοσίων έργων και προμηθειών, με τις 6.230 offshore εταιρείες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται μεγαλόσχημοι, πρώτα ονόματα καναλαρχών και εφοπλιστών, με τις 35.000 ΜΚΟ, που έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια, με τα θαλασσοδάνεια επωνύμων και με το πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Φάκελοι που έχουν μπει στο ράφι γιατί εμπλέκονται γνωστά ονόματα, που όλα αυτά τα χρόνια απολαμβάνουν ασυλία, με το ελληνικό κράτος, το μόνιμο κορόιδο, να έχει χάσει δισεκατομμύρια.
Οι αρμόδιες Αρχές έχουν στοιχεία για όλες αυτές τις αρπαχτές, όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι εποπτεύοντες τα κρίσιμα πόστα είχαν βάλει το δάκτυλο στο μέλι. Τσοχατζόπουλοι υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι να φθάσει τώρα η τσιμπίδα της Δικαιοσύνης σε όλους τους Τσοχατζόπουλους.
Η σύλληψη του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου είναι μόνο μια πλευρά του μαύρου χρήματος που κυκλοφορεί στον χώρο των εξοπλισμών, όπου τα λεφτά του ελληνικού λαού, αντί να χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της άμυνας της πατρίδας και την κατοχύρωση της κυριαρχίας της, πήγαιναν τα περισσότερα σε λαδώματα και μίζες… Και μια και αυτήν τη στιγμή είναι στην επικαιρότητα ο Λιακουνάκος, το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει το όργιο των πιέσεων και των εκβιασμών που είχαν γίνει γύρω από την προμήθεια των πολεμικών αεροπλάνων F-16.
Ο κεντρικός τίτλος της πρώτης σελίδας της εφημερίδας ήταν: «Από το 1996 σφύριζαν οι μίζες για τα F-16», με υπότιτλο «Ο άγριος τσακωμός Σημίτη – Άκη, ο ρόλος του τότε Αρχηγού ΓΕΑ Αντωνέτση και του Ψυχάρη – Το 2001, μόλις ανέλαβε ο Παπαντωνίου, άνοιξε ο κρουνός των αναθέσεων στον Λιακουνάκο»!
Στοιχεία υπάρχουν, και είναι πολλά, αρκεί να θέλει η κυβέρνηση να τα αξιοποιήσει. Κατά σύμπτωση, αυτές τις μέρες συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος. Όπως γράφτηκε, δύο μαρτυρικές καταθέσεις και μία offshore εταιρεία, με έδρα το Μονακό, ήταν ικανά στοιχεία για να δρομολογήσουν την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.
Κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς κατά την ανακριτική διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος για την έγκαιρη προειδοποίηση σε αεροσκάφη εντοπίστηκε διακίνηση περίπου 2 εκατ. ευρώ μαύρου χρήματος, με αποδέκτες την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον υπουργικό θώκο και τον Ιωάννη Σμπώκο στη θέση του επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.
Η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκου κατέστη απαραίτητη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μετά την αποκάλυψη των κινήσεων του λογαριασμού της λιβεριανής εταιρείας Interaction.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου