Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε: Τα 5 απίστευτα οφέλη του πλεξίματος

Δε ξέρω αν είναι μόδα, αν απλά είναι κάτι που δεν έγινε ποτέ πασέ ή απλά δεν είχε...
φώτα δημοσιότητας, αλλά δε μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Το πλέξιμο καλά κρατεί. Και καλά κάνει και κρατεί, γιατί έχει πολλά οφέλη. Ψάξαμε, τα βρήκαμε και στα παρουσιάζουμε σε περίπτωση που και εσύ απορούσες.



1. Έχει τα ίδια οφέλη με τον διαλογισμό

Η ρυθμική και επαναλαμβανόμενη κίνηση των χεριών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση που νιώθει κάποιος όταν πλέκει, οδηγούν στο ίδια οφέλη με αυτά που έχει ο διαλογισμός. Το μυαλό και το σώμα, αντιλαμβάνονται τη δραστηριότητα του πλεξίματος σαν ένα μάθημα διαλογισμού.

2. Είναι αγχολυτικό

Από τη στιγμή που κάνεις τις πρώτες βελονιές, οι παλμοί της καρδιάς και η πίεση αρχίζουν να πέφτουν. Επίσης, το ότι συγκεντρώνεσαι σε κάτι, σε βοηθάει να ξεχαστείς από οτιδήποτε σε στεχωρεί και σε αγχώνει.

3. Βοηθά στην πρόληψη αρθρίτιδας και τενοντίδιδας

Η ήπια... γυμναστική των άκρων σου, τα βοηθάει να είναι πιο δυνατά και οχυρωμένα απέναντι σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα.

4. Eπιβραδύνει τα "γηρατειά" του μυαλού

Ως γνωστόν, όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς το μυαλό σου, τόσο πιο υγιές είναι. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, οι ηλικιωμένοι που έχουν δημιουργικές δραστηριότητες (και το πλέξιμο σε αυτές) είναι περίπου 30%-50% λιγότερο πιθανό να έχουν κάποια "ήπια γνωστική εξασθένηση" από αυτούς που δεν έχουν τέτοια χόμπι.

5. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Μπορεί αν πεις σε κάποιον ότι πλέκεις να σε κοιτάξει λίγο περίεργα, αλλά σίγουρα αν του δείξεις τι ακριβώς έχεις καταφέρει να κάνεις με τα χεράκια σου θα σου πει μπράβο. Tο σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις ένα τσακ πιο όμορφα βλέποντας τι κατάφερες με υπομονή και τα χεράκια σου.


 http://www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου