Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις αγροτών - κτηνοτρόφων της βορείου Ελλάδας

"Συμβολικές" κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της βορείου Ελλάδας οι οποίοι έχουν προαναγγείλει για την Κυριακή παρουσία σε εκλογικά κέντρα και συνοριακούς σταθμούς.

Αντιπροσωπεία τους που έχει μεταβεί στην Αθήνα...πραγματοποιεί συναντήσεις με αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενώ το απόγευμα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδώ στον κόμβο των Κερδυλλίων διεξήχθη από τις 13.30 μετ' εμποδίων για περίπου μία ώρα αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι κυκλοφορούν πεζοί στο οδόστρωμα -και στις δύο κατευθύνσεις- μοιράζοντας φυλλάδια, με τα οποία ενημερώνουν τους πολίτες για τους λόγους που αναγκάστηκαν να βγουν στον δρόμο.
«Είναι μια ήπιας μορφής κινητοποίηση, συμβολικού χαρακτήρα. Δεν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο και να εμποδίσουμε τον κόσμο να πάει στις δουλειές του, απλώς θέλουμε να τον ενημερώσουμε για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα που θα φέρει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου» ανέφερε στο ΑΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής.
Υπενθυμίζεται ότι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες βρίσκονται στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στον δρόμο του τελωνείου Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλλίων στις Σέρρες, στη δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον "κόμβο Λαρίσης" στην Κοζάνη.
Το «παρών» στις κινητοποιήσεις δίνουν σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.
Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του δ.σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου