Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Και όμως έγινε: Την Τετάρτη «τα σκάνε» οι καναλάρχες


Και όμως έγινε: Την Τετάρτη «τα σκάνε» οι καναλάρχες

Ήγγικεν η ώρα, μετά από αναβολές επί αναβολών, να περάσουν από τα ταμεία οικαναλάρχες, καθώς την Τετάρτη οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών καλούνται να περάσουν από τα ταμεία της Εφορίας και να καταβάλλουν τον φόρο 20% επί των διαφημιστικών τους εσόδων.

Έτσι, μετά την επιμονή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά, είναι η πρώτη φορά στην εποχή των μνημονίων, που οι καναλάρχες καλούνται να αποδώσουν στα κρατικά ταμεία αυτά που τους αναλογούν και συγκεκριμένα τον φόρο 20% ο οποίος αν και έχει ψηφιστεί από το 2010 ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ.Και αυτό διότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έκαναν τη διευκόλυνση να αναστέλουν την εφαρμογή του νόμου, με αποτέλεσμα επί μία πενταετία οι καναλάρχες να γλιτώνουν εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών.
Ωστόσο, πλέον ο νόμος και η εγκύκλιος της Κατερίνας Σαββαΐδου είναι σαφής και δεν επιδέχεται… παρερμηνιών ή λοβιτούρων. «Στις 30/9/2015 τα τηλεοπτικά Μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση για τα έσοδα που πραγματοποίησαν από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, από Ιανουάριο έως και Απρίλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου