Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ...

Φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, μουσικοί, σεφ και πολλοί άλλοι επαγγελματίες απάντησαν σε έρευνα του BBC με βασικό ερώτημα «για ποιο λόγο ...
και με ποια αφορμή δικαιολογείτε την αγάπη σας για τον πλανήτη μας;». Από όλες τις γωνιές της Γης, οι απαντήσεις συνθέτουν την υπέροχη εικόνα του κόσμου στον οποίο ζούμε και μας περιβάλλει. Ιδού οι 10 πρώτες από τις συνολικά 50 που ξεχώρισαν.




10


«Επειδή είχα μια ακόμη ευκαιρία να εξερευνήσω την ακαταμάχητη φύση της θάλασσας στη Γαλλική Πολυνησία. Είναι πιο όμορφη από ό,τι στις καρτ-ποστάλ». Brooke Dombroski, φωτογράφος.

9


«Επειδή στο πρότζεκτ Skateistan, στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης, μοιράστηκα το πάθος μου για το σκέιτμπορντ με παιδιά που δεν είχαν ξαναζήσει τέτοιες εμπειρίες. Το σκέιτμπορντ υπερβαίνει το φύλο, τα φυλετικά και οικονομικά εμπόδια. Είναι τόσο διασκεδαστικό, που δεν κατηγοριοποιείται». Tony Hawk, επαγγελματίας του σκέιτμπορντ.




«Επειδή, μετά το Λας Βέγκας, είδα τις πιο τέλειες παραστάσεις στην Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας». Pico Lyer, ταξιδιωτικός ανταποκριτής.




«Επειδή έπρεπε να πάω στην Ελλάδα για να καταλάβω επιτέλους γιατί υπάρχει χρώμα που το αποκαλούν ‘Γαλάζιο του Αιγαίου’». Jodi Ettenberg, ταξιδιωτική ανταποκρίτρια.




«Επειδή βρέθηκα στην Ιαπωνία στη γιορτή των ανθισμένων κερασιών. Όπου κοίταζα, έβλεπα διαφορετικές αποχρώσεις ομορφιάς». Jimmy Cohrssen, φωτογράφος.

5


«Επειδή στην Ατακάμα, την πιο άνυδρη έρημο της Γης, δεν μπορείς να χαθείς στον δρόμο». Dave Seminara, ταξιδιωτικός ανταποκριτής.




«Επειδή τα όρη Γκεράλτα της βόρειας Αιθιοπίας μού θύμισαν ότι τα ταξίδια είναι η θεραπεία για την ψευδαίσθηση ότι τα ξέρεις και τα έχεις δει όλα». Audrey Scott, ταξιδιωτική ανταποκρίτρια.

3


«Επειδή ανάμεσα στους μαριάτσι και τους breakdancers ένα βράδυ στην πλατεία του Σαν Μικέλ ντε Αλέντε ερωτεύτηκα πάλι τον πλανήτη μας που συρρικνώνεται». Jim Benning, ταξιδιωτικός συντάκτης.




«Επειδή στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ, το αγαπημένο μου μέρος στις ΗΠΑ, μπόρεσα να αφήσω τη δουλειά και απλά να παίξω και να χαλαρώσω». David Chang, σεφ.

1


«Επειδή πετώντας πάνω από το Λονδίνο κατάλαβα γιατί στα αεροπλάνα όλοι θέλουν θέση στο παράθυρο». Andy Murdock, ταξιδιωτικός ανταποκριτής.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου