Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε κουβέντα για τη φορολόγηση των εφοπλιστών και την Υγεία των Ελλήνων


tsipras2


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΝΘΕΙ! ΤΟ NEWSBOMB.GR ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΟΣΑ… ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΡΤ

Η δημοσιογραφία πενθεί! Το Newsbomb.gr αντιστέκεται και ρωτά Τσίπρα και Μεϊμαράκη όσα… ξέχασαν οι εκπρόσωποι των καναλιών της διαπλοκής και -δυστυχώς- της κρατικής ΕΡΤ

Και έζησαν αυτοί καλά (Τσίπρας και Μεϊμαράκης) και η… δημοσιογραφία χειρότερα!
Για μια ακόμη φορά, οι δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι των καναλιών της διαπλοκής – επέλεξαν να αγνοήσουν επιδεικτικά τα «καυτά» ζητήματα που όφειλαν να θέσουν προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και υποψηφίους αυριανούς πρωθυπουργούς, τα ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και για τα οποία ανέμενε απαντήσεις…
Ούτε κουβέντα για την Υγεία των Ελλήνων, ούτε κουβέντα για τα φάρμακα των Ελλήνων, ούτε κουβέντα για τη φορολόγηση των εφοπλιστών, ούτε κουβέντα για τις τηλεοπτικές άδειες…
Στο ίδιο έργο… συμπρωταγωνιστές, σε ένα debate που έμοιαζε με… σικέ ποδοσφαιρικό αγώνα και είχε στόχο – όπως αποδείχτηκε στο σύνολο της διάρκειάς του – να συμβάλει στην κορύφωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο κόμματα, προκειμένου αμφότερα να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους, δίχως ουδείς να αγγίζει την «καυτή πατάτα».
Την «καυτή πατάτα» να δεσμευτεί ενώπιον του ελληνικού λαού, ενώπιον -αν θέλετε- και του 20% των πολιτών που εμφανίζονται ακόμα ως αναποφάσιστοι, για ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, ικανό να προσφέρει αν όχι ουσιαστικές λύσεις, τουλάχιστον το αίσθημα της απονομής δικαιοσύνης…
Γιατί απονομή δικαιοσύνης προσδοκά ο ελληνικός λαός, όταν διαπιστώνει πως ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και… ΣΥΡΙΖΑ (στο διάστημα της δικής του εξάμηνης διακυβέρνησης) δεν τόλμησαν να αγγίξουν τα προκλητικά προνόμια που, με εκβιαστικό τρόπο, εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.
Απονομή δικαιοσύνης περιμένει ο λαός και στον τομέα της προστασίας της Υγείας του, που αποτελεί και το βασικότερο αγαθό, το οποίο όφειλε ένα σοβαρό κράτος να διασφαλίσει για τους πολίτες του.
Μάταια όμως…
Γνωρίζουν καλά και ο κ. Μεϊμαράκης – που το κόμμα του οδήγησε σε διάλυση το δημόσιο σύστημα Υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης, βάζοντας τη γαλάζια σφραγίδα στην καταστροφική πολιτική Λοβέρδου - και ο κ. Τσίπρας, που με το τρίτο μνημόνιο έρχεται να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα της… Μέρκελ για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, πως αυτό το «παιχνίδι» με την Υγεία των Ελλήνων δεν πρόκειται να τους το συγχωρέσει κανένας πολίτης.
Γνωρίζουν καλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκτελών καθήκοντα προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι η μη άρση της ασυλίας στα προνόμια των εφοπλιστών και η συνεχιζόμενη «προστασία» των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου θα αποτελέσει την ταφόπλακα που θα μπει -αργά ή γρήγορα- στα σχέδιά τους για την επόμενη τετραετία ή όσο… αντέξουν, αφού ο λαός δεν πρόκειται να ανεχτεί να σηκώνει τα βάρη και του τρίτου μνημονίου, για να τα έχουν καλά οι πολιτικοί με τους εφοπλιστές.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ελληνική δημοσιογραφία δέχεται καίριο… πλήγμα και μάλιστα εκ των έσω. Φυσικά και δεν αναμέναμε κάτι καλύτερο από την κα Τρέμη που… θίχτηκε στο προηγούμενο debate διότι ο Αλέξης Τσίπρας έθιξε τα συμφέροντα των εργοδοτών της και των καναλαρχών της διαπλοκής. Προφανώς και δεν ανέμενε κανένας θαύματα, γιατί σε θαύμα έχει μετατραπεί πια η υποχρέωση των δημοσιογράφων να ασκήσουν σωστά το λειτούργημά τους.
Ο μεγάλος χαμένος, λοιπόν, του χθεσινού Debate μεταξύ του ΑλέξηΤσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν είναι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, αλλά η ελληνική δημοσιογραφία.
Ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης θα είναι οι ηττημένοι την επομένη των εκλογώνόσο θα συνεχίζουν, έκαστος από τη θέση που θα κατέχει στην επόμενη βουλή, να κλείνουν πονηρά το μάτι στα ξένα συμφέροντα που θέλουν να γεμίσουν τα φαρμακεία με γενόσημα αμφίβολης ποιότητας, αλλά και όσο θα χτυπούν φιλικά στην πλάτη τους εφοπλιστές, φοβούμενοι μήπως κάνουν πράξη τις απειλές τους και πάρουν τα καράβια τους μακριά, αλλάζοντας σημαίες.
Αμφότεροι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αντιληφθούν ότι η ελληνική σημαία που πρέπει να προασπίσουν δεν είναι αυτή που κυματίζει πάνω στα τάνκερ των εφοπλιστών, αλλά αυτή που κυματίζει από τον Έβρο μέχρι τη Στρογγύλη, στο Καστελόριζο.
Αν δεν μπορούν, όπως -δυστυχώς- μας έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν, οφείλουμε με τη δική μας στάση να τους υποχρεώσουμε. Με τη στάση μας στην κάλπη, με τη δράση μας την επομένη των εκλογών.
Θυμίζοντάς τους, συνεχώς, πως η Υγεία, η Παιδεία και η Δικαιοσύνη ως προς την κατανομή των φορολογικών βαρών δεν υπάγονται στην… προαιρετική βούληση κανενός, ούτε στην καλή διάθεση (σ.σ. που αποδεδειγμένα δεν υπάρχει) των δανειστών.
Υπάρχουν πάντως ακόμη αρκετές ημέρες για να μας εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ποια θα είναι η πολιτική που θα ασκήσουν αναφορικά με τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Πώς θα θωρακίσουν την Υγεία των Ελλήνων; Τι σκοπεύσουν να κάνουν για την προστασία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που αποδεδειγμένα και παγκοσμίως αναγνωρισμένα, παράγει ποιοτικό φάρμακο για τους πολίτες όλου του κόσμου, σε πείσμα των δανειστών, που βρίσκοντας «συμμάχους» εντός, κάνουν τα πάντα για να τη διαλύσουν;
Υπάρχουν φυσικά και δημοσιογράφοι που θα ασκήσουν το λειτούργημά τους και θα συνεχίσουν να απευθύνουν τα ερωτήματα που οι εκπρόσωποι των συστημικών καναλιών, δυστυχώς και της κρατικής ΕΡΤ, ξέχασαν να θέσουν προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου