Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί τώρα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες «χύνονται» στην Ευρώπη;


Γιατί τώρα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες «χύνονται» στην Ευρώπη;

Πολλοί εύλογα απορούν. Αφού ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται από το 2011 και εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκοντας καταφύγιο σε ΤουρκίαΛίβανοΙορδανία και Αίγυπτο -ενώ οι πλούσιες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου δεν δέχονται πρόσφυγες Άραβες «αδελφούς» τους από τη Συρία- τι ιδιαίτερο συμβαίνει φέτος και ξαφνικά όλοι αυτοί οι Σύροι αποφάσισαν να περάσουν στην Ευρώπη;

Γιατί ομοίως δεν πέρναγαν και πέρσι και πρόπερσι; Ειδικά πέρσι που το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε τη μεγάλη του επίθεση στο Ιράκ;
Ας θυμηθούμε τι προειδοποιούσε από τις 17 Φεβρουαρίου 2015 η βρετανική Telegraph, θέμα που το είχαμε αναδείξει και εμείς από το TRIBUNE (δείτε εδώ).
Με άρθρο τους στην Telegraph στις 17 Φεβρουαρίου ο Ρουθ Σέρλοκ και ο Κόλιν Φρίμαν (διαβάστε εδώ), προειδοποιούσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος «σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τη Λιβύη ως πύλη εξόδου μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη».
Το ρεπορτάζ της Telegraph επικαλούνταν έγγραφα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τα οποία οι τζιχαντιστές θα έστελναν καραβιές δυστυχισμένων ανθρώπων στην Ευρώπη και ανάμεσά τους και τζιχαντιστές για να εξαπλώσουν τον πόλεμο σε όλη την Ευρώπη.
Τις πληροφορίες είχε δημοσιεύσει σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Quilliam και το θέμα είχε αναδείξει παγκοσμίως η Telegraph.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι τζιχαντιστές αφού περάσουν στην Ευρώπη θα εξαπολύσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις της Μεσογείου αλλά και θα επιχειρήσουν να πλήξουν τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα.
Το συγκεκριμένο έγγραφο που αναφέρει όλα αυτά συντάχθηκε από έναν προπαγανδιστή και στρατολόγο στο Ισλαμικό Κράτος, με κεντρικό ρόλο μεταξύ των τζιχαντιστών στη Λιβύη.
Όλες αυτές οι προειδοποιήσεις, βεβαίως, δεν συγκίνησαν κανέναν στην Ευρώπη -για να μην αδικούμε τη δική μας ιδεοληπτική Τασία λες και ήταν η εξαίρεση.
Υποτίθεται ότι από τις αρχές καλοκαιριού θα ξεκινούσε ο ευρωπαϊκός στόλος πολεμικές επιχειρήσεις στα παράλια της Λιβύης για να χτυπήσει τα κυκλώματα διακινητών που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και αποτελούν ακόμα μια κερδοφόρα επιχείριση των τζιχαντιστών.
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία πρόνοια για να «συνετίσει» ή ακόμα και να «τιμωρήσει» την Τουρκία, που εκτελεί την ίδια αποστολή με το Ισλαμικό Κράτος, «αδειάσματος» προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ασκήσει καμία πίεση στα πλούσια αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου να δεχτούν πρόσφυγες ομοεθνείς τους Άραβες από τη Συρία.
Πίσω από τον αδιαμφισβήτητο ανθρώπινο πόνο, δυστυχία και αγωνία για μια καλύτερη ζωή, πέρα από το προσφυγικό δράμα, οι υπεύθυνοι πολιτικοί οφείλουν να σκέφτονται πολυδιάστατα, δίχως ιδεοληψίες, να αντιλαμβάνονται ποιοι σχεδιασμοί κρύβονται πίσω από την προώθηση της προσφυγιάς.
Ο ανθρωπισμός είναι δύναμη, όχι αδυναμία που μπορούν να την εκμεταλλευτούν οι κάθε λογής τζιχαντιστές. Και η ευρωπαϊκή ηγεσία, που αναζητά «άλλοθι» για τα νεοφιλελεύθερα εγκλήματα που διαπράττει κατά των ευρωπαϊκών λαών του νότου, προσπαθεί να εξιλεωθεί και να το παίξει «ανθρωπιστική» ανοίγοντας τις πύλες της Ευρώπης σε έναν πρωτοφανή αποικισμό που θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια ταχύτατα και για πάντα την ήπειρό μας.
Την ίδια ώρα, για τη μοναδική λύση στο προσφυγικό, δηλαδή την ειρήνη στη Συρία, στη Λιβύη, παντού, δεν μιλά κανείς.
Είναι ένας ψευδεπίγραφος ανθρωπισμός αυτός των ανοιχτών συνόρων όταν κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει η ανθρωποσφαγή στη Συρία.
Και η εύλογη απορία είναι, ποιος «παίζει» την ατζέντα του Ισλαμικού Κράτους. Η Ευρώπη κυβερνιέται απλά από ανόητους και ανίκανους ή υπάρχει κάποια συνωμοσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου