Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστρέφουν σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι δημοτικοί αστυνομικοί



Μετά από δύο χρόνια απουσίας, σήμερα Δευτέρα, επιστρέφουν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι δημοτικοί αστυνομικοί. Από σήμερα αρχίζουν εκ νέου οι έλεγχοι της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στη στάση και στάθμευση οχημάτων καθώς και ο έλεγχος των θέσεων Ελεγχόμενης Στάθμευσης, στο πλαίσιο της επανασύστασης και πλήρους επαναλειτουργίας της υπηρεσίας.

Ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν είναι μόλις 68 από 170 που πραγματοποιούσαν ελέγχους πριν την κατάργηση της υπηρεσίας, ενώ οι αρμοδιότητές τους παραμένουν 35. Έμφαση θα δοθεί στο παράνομο παρκάρισμα, την κατάληψη δημοσίου χώρου και σε θέματα ελέγχου αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται κυρίως στις κεντρικές οδούς Ίωνος Δραγούμη, Ιασωνίδου, Αγίου Δημητρίου, Τσιμισκή και Μητροπόλεως, καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, αρχικά από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο
Ενστάσεις και κάρτες στάθμευσης
Οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν τις έγγραφες ενστάσεις τους κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων (κλήσεων) παράνομης στάθμευσης, οι οποίες θα εξετάζονται από αρμόδιους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, στο γραφείο του Γενικού Πρωτοκόλλου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος) για διάστημα τριών ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημέρα βεβαίωσης της παράβασης. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση καρτών ωριαίας στάθμευσης για τις θέσεις - χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης για περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.ά., συνεχίζεται από το Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχείο, 2ος όροφος, γραφείο 235 Γ', τηλέφωνα 2313 317273-2313 317268) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 έως 14:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου