Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ...

Χιλιάδες άνθρωποι -κυρίως Ελληνοκύπριοι- βρέθηκαν χθες βράδυ στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, κοντά ...
στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να παρακολουθήσουν την πρώτη μετά από 41 χρόνια παράσταση ελληνικής τραγωδίας από τον ΘΟΚ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου).

 Η παράσταση οργανώθηκε από τη μικτή επιτροπή πολιτισμού που συστάθηκε από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη Κύπρο. Ο ΘΟΚ παρουσίασε τον Ιππόλυτο του Ευρυπίδη. Για τους Τουρκοκύπριους υπήρχε υπερτιτλισμός στη τουρκική γλώσσα.



Από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες Ελληνοκύπριοι με λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα άρχισαν να περνούν στα κατεχόμενα για να παρακολουθήσουν την παράσταση στην οποία παρόντες ήταν και οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί.



Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως συγκινιτικό καθώς μετα από σχεδόν μισό αιώνα ακούστηκαν ελληνικά στο εμβληματικό θέατρο που διατηρείται σε καλή κατάσταση. Υπολογίζεται πως οι θεατές ήταν περισσότεροι από 3.000, ενώ πολλοί δεν μπόρεσαν να μεταβούν γιατί δεν είχαν εξασφαλίσει εισιτήριο (κάρτα εισόδου), λόγω εξαντλήσεως.

Με την παράσταση στα κατεχόμενα διαφώνησε ομάδα πολιτών που ζήτησε από τον Κύπριο Πρόεδρο να παρέμβει και να την ακυρώσει.


http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου