Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Καιρός:Τρίτη 22-9-2015




Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα σταδιακά να περιορίζονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους ανέμους, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, το Βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν μέχρι και αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 25 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 17 έως 22 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 19 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Λιβυκό Πέλαγος όπου θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ. Παράλληλα πολύ ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι με ανάλογες εντάσεις αναμένεται να επικρατήσουν το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, με αυξημένη πιθανότητα για παροδικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση του καιρού, περιμένουμε σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου