Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Καιρός:Πέμπτη 10-9-2015




Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015.
Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επίσης πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, στα ορεινά της Κρήτης και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο, από 18 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4μποφόρ.

Βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου