Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Τα νησιά «βουλιάζουν» από μετανάστες και η κυβέρνηση προσφέρει... wi-fi στον Βοτανικό

Την ώρα που αναζητείται μια αξιοπρεπής λύση για το μέλλον των ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ελλάδα από τις εμπόλεμες χώρες, ψάχνοντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, τρεις εξ ολοκλήρου αντίθετες εικόνες κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή μέρα, σε Βοτανικό, Κω και Λέσβο, έχοντας όλες, πρωταγωνιστές, πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και άλλες αιματοβαμμένες χώρες.



Στη μια πλευρά, βρίσκονταν οι...περίπου 200 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Βοτανικό, αφού υπήρξαν οι παράπλευρες απώλειες, καθώς λίγο πριν την επιχείρηση πάνω από 250 αποχώρησαν από τις πλάγιες εισόδους στο Πεδίον του Άρεως. Στο άλλο άκρο, οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Συρία, πάτησαν το πόδι τους στο πλοίο που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κω. Η τρίτη και πιο θλιβερή εικόνα, συναντάται στη Λέσβο, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν στα χέρια τους το πολυπόθητο «χαρτί ελευθερίας», αλλά δεν έχουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής, που θα τους μεταφέρουν στον Πειραιά.

Τα κοντέινερ με... Wifi

Οι μετανάστες που βρίσκονταν στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι στο εσωτερικό των κοντέινερ έχουν πλήρως επιπλωθεί, διαθέτουν κλιματιστικό, ενώ αναμένεται να έχουν και wifi... Όσο για τη διατροφή τους; Ούτε για αυτό θα χρειαστεί να ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοι της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ καλό πρόγραμμα σίτισης.

Για την ψυχαγωγία τους -ως φαίνεται- δημιουργήθηκε παιδότοπος αλλά και σκιασμένοι χώροι συνάθροισης για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αφού τακτοποιηθούν στις... μίνι βίλες τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν και περιπάτους στην περιοχή, καθώς η είσοδος και η έξοδος θα είναι ελεύθερη...

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου