Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αμερικανική βοήθεια στα Παιδικά Χωριά SOS


Αμερικανική βοήθεια στα Παιδικά Χωριά SOS


Τα Παιδικά Χωριά SOS των ΗΠΑ συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 δολάρια σε μόλις δύο ημέρες για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η οργάνωση αυτή.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγκεντρώθηκε από δωρεές που έκαναν ιδιώτες μέσω των Παιδικών Χωριών SOS ΗΠΑ και μέσω Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη (The Jaharis Family Foundation, Inc.) να προσφέρει το αντίστοιχο ποσό αν επιτευχθεί η πρόκληση για την συγκέντρωση 50.000 δολαρίων.
Η συγκέντρωση του ποσού αυτού επετεύχθη γρήγορα όταν το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council, HALC), που εδρεύει στο Σικάγο, ξεκίνησε εκστρατεία, την #HELPGREECENOW campaign, με την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 50.000 δολάρια για τα Παιδικά Χωριά SOS σε μόλις δύο ημέρες.
Η επιτυχία της εκστρατείας αυτής ενέπνευσε τον ιδρυτή του HALC να προτείνει και αυτός την χορήγηση 50.000 δολαρίων αν επιτευχθεί νέα πρόκληση για την συγκέντρωση ανάλογου ποσού από δωρητές.
«Η ελληνική διασπορά και πολλοί φιλέλληνες απέδειξαν την δέσμευσή τους να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας. Το γεγονός ότι εκατοντάδες Έλληνες και φιλέλληνες δώρισαν πάνω από 50.000 δολάρια σε λιγότερο από 50 ώρες μου προκαλεί δέος», δήλωσε ο Νίκος Μούγιαρης, ιδρυτής του HΑLC και ιδιοκτήτης της εταιρείας MANA Products.
«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τα Παιδικά Χωριά SOS – τα παιδιά είναι πάντα η πιο ευάλωτη ομάδα σε οποιαδήποτε κρίση, έναν πόλεμο ή μια οικονομική» κρίση, σημείωσε παράλληλα ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του HALC. «Τα SOS έχουν σε όλη την πορεία τους κάνει τη διαφορά στις ζωές των ευάλωτων παιδιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που στεκόμαστε στο πλάι τους για λογαριασμό των παιδιών στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου