Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Συμφωνία στο Eurogroup - Σύντομα η εκταμίευση της πρώτης δόσης 26 δισ.


Ολοκληρώθηκε το Εurogroup και εγκρίθηκε η πρώτη δόση 26 δισ. ευρώ...

Η πρώτη δόση χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα είναι 26 δισ. ευρώ ώστε να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Eurogroup.

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναγνώρισε, οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα τεχνικά κλιμάκια, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν γόνιμες και έγιναν σε καλό κλίμα.

«Χαιρετίζουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η πιστή εφαρμογή του θα επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα.

• Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής ESM) στη συνέντευξη Τύπου: 

Ομόφωνη η απόφαση των υπουργών Οικονομικών για τη νέα ελληνική συμφωνία. Επιτρέψτε μου να επιβεβαιώσω πως η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών ήταν άψογη το τελευταίο διάστημα. Το νέο πρόγραμμα θα τρέξει για τρία χρόνια, δηλαδή έως τον Αύγουστο του 2018.


• Ντομπρόβσκις (αντιπρόεδρος Κομισιόν) στη συνέντευξη Τύπου: 

Καλωσορίζω τη νέα συμφωνία, η οποία ήταν προϊόν μιας επίπονης διαπραγματευτικής διαδικασίας. Για εμάς είναι σημαντική η συμφωνία, γιατί μέσω αυτής αποκαθίστανται οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την Ελλάδα. Η ψηφοφορία που έλαβε χώρα σήμερα στην ελληνική Βουλή ήταν πολύ σημαντική. Η Επιτροπή θα παράσχει τεχνικοοικονομική βοήθεια και χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Είναι προς το συμφέρον μας να επιστρέψει η Ελλάδα να επιστρέψει στην χρηματοοικονομική ασφάλεια και σταθερότητα

http://www.enallaktikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου