Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα καταστράφηκε από τους σοβαρούς

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την «τρελή Ζωή», τη «γραφική Ραχήλ» και την παλιά, δοκιμασμένη συνταγή του συστήματος να κολλάει ταμπέλες σε όποιον δεν πάει με τα νερά του.
Όλοι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν τώρα παιχνίδι, μπροστά στα… χρυσά παιδιά του βαθύ ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 και του ’90 είναι πρόσκοποι.
Το ότι ακολουθούν την ίδια συνταγή για να πολεμήσουν όποιον δεν πάει με τα νερά τους και δεν τους κάνει τα χατίρια, αποδεικνύει εν πολλοίς του λόγου το αληθές. Η διαφορά είναι ότι τώρα πια ο κόσμος έχει γνώση. Κι έχοντας φάει το σκατό με το κουταλάκι του γλυκού, δεν παίρνει χαμπάρι από προπαγάνδα κι ενδεχομένως ξέρει πως δεν έχει πια κάτι να χάσει. Ότι ήταν να του πάρουν του το έχουν πάρει. Από το βιοτικό του επίπεδο μέχρι τα παιδιά του που φεύγουν μετανάστες.
Η Ελλάδα-θέλουν δεν θέλουν κάποιοι- έφτασε εδώ που έφτασε από τους… σοβαρούς. Τον Σημίτη, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο. Για κανέναν από αυτούς τα συστημικά ΜΜΕ, δεν έγραψαν ότι είναι τρελός όπως η Κωνσταντοπούλου, γραφικός όπως η Ραχήλ ή λαϊκιστής όπως ο Λαφαζάνης κ.ά. Το πλάνο και η μέθοδος όμως έχουν πια παλιώσει. Είναι τσίχλα μασημένη και φτυμένη, που οι ίδιοι πάνω κάτω τύποι τη μάζεψαν από το τασάκι και προσπαθούν να μας υποχρεώσουν να την μασήσουμε ξανά…
Είναι οι ίδιοι πάνω κάτω τύποι, που από το 1980 και μέχρι να σκάσει η βόμβα της κρίσης, όποιος μίλαγε στην Ελλάδα για έννοιες όπως πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια του κόλλαγαν την ταμπέλα του ξεπερασμένου, του ντεμοντέ και τον απομόνωναν. Είναι οι ίδιοι πάνω κάτω τύποι που όταν κάποιος στην παρέα άνοιγε κουβέντα για πολιτική του την έπεφταν ομαδικά ή στην καλύτερη γύρναγαν άμεσα την κουβέντα στη μπάλα και στις γκόμενες. Είναι οι ίδιοι πάνω κάτω τύποι που όποιος πολιτικός ξέφευγε και μίλαγε για τα δικαιώματα του λαού τον βάφτιζαν φτηνό λαϊκιστή και τον «έκαιγαν» προβάλλοντας την… ελίτ.

Αυτοί οι ίδιοι πάνω κάτω τύποι δεν ασχολούνται με όσα καταγγέλει η Κωνσταντοπούλου αλλά με το ύφος της… Και φυσικά αυτοί οι ίδιοι πάνω κάτω τύποι όσο καιρό ο Τσίπρας το έπαιζε… Ινδιάνος, είχε την ίδια αντιμετώπιση που έχουν τώρα όσοι απλά είναι συνεπείς με όσα έλεγαν πριν τις εκλογές. Μετά που έγινε… καουμπόης τον αγάπησαν, όπως αγαπούσαν όλους τους προηγούμενους που τους έκαναν τα χατίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου