Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Πολιτικοί σταματούσαν φορολογικούς ελέγχους σε γνωστούς τους

 Επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μέχρι τον Ιανουάριο 2013

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα L’ Echo με τίτλο: «Θα κριθώ από την ικανότητά μου ή μη ως προς τη συλλογή φόρων», αναφέρθηκε στην κάλυψη της διαφθοράς και της φοροφυγής από τους ίδιους τους πολιτικούς.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί είναι τόσο δύσκολη η συλλογή φόρων στην Ελλάδα, ο Τ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι «το πρόβλημα είναι σύνθετο», καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα «δεν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση» για τη διασφάλιση της λειτουργίας του φορολογικού συστήματος, αλλά και ότι για «τους φορολογούμενος με πολιτικές επαφές οι έλεγχοι συχνά διακόπτονταν, μετά από παρέμβαση πολιτικών προσώπων, είτε επρόκειτο για υπουργούς, είτε για βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και ενίοτε των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Αλεξιάδης προσθέτει, ωστόσο, πως «για τους 5.300 ελέγχους που διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχω λάβει καμία τηλεφωνική κλήση όπου να μου ζητείται να παρέμβω για να προστατεύσω κάποιον. Η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η κατάσταση στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια είναι σήμερα πολύ διαφορετική».

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου