Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ποιοι τρέμουν την πρώτη πρωθυπουργίνα!


basiliki-thanou-1050x380


Μεγαλολωποδύτες και κλέφτες που έχουν… προεξοφλήσει την απαλλαγή τους

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου  θα είναι πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην μικρή σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας και ορκίζεται σήμερα.
Μαζι της και υπουργικό συμβούλιο ,το οποίο θα αποτελείται από γνωστά και καλά ονόματα στο χώρο των επιστημών ,των επιχειρήσεων και τον κοινωνικό χώρο.

Θα είναι πρωθυπουργός μέχρι να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές οι οποίες πιθανότατα θα ορισθούν αργότερα σήμερα για τις 20 Σεπτεβρίου.Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί πολιτική κυβέρνηση,αφού ο σχηματισμός θα είναι άμεση συνάρτηση των αποτελεσμάτων,περί των οποίων σήμερα δεν μπορεί να γίνει καμίά ασφαλής πρόβλεψη.
Ανάλογα με το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας των Π.Λαφαζάνη,Ζ.Κωνσταντοπούλου-Δ.Στρατούλη,Ν.Χουντή κ.α πρώην στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί και η πρωτιά.
Αν η Ενότητα πάρει μεγάλο ποσοστό τότε η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι πρώτη και να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με το μπόνους των 50 εδρών περί των οποίων γίνεται τώρα μια υποκριτική «μάχη».
Αποκλείεται να μην σχηματισθεί κυβέρνηση πάντως ,έστω και αν χρειαστούν πρωτοφανείς υπερβάσεις στη χώρα.
Το πότε ακριβώς θα σχηματισθεί «παίζεται» και ίσως χρειαστεί κάποιο διάστημα ,οπότε η κ.Θάνου θα παραμείνει πρωθυπουργός με πλήρεις και όχι περιορισμένες αρμοδιότητες.
 Αυτό ακριβώς «τρελαίνει» στο παρασκήνιο πλήθος ΜΕΓΑΛΟΛΩΠΟΔΥΤΩΝ και ληστών του δημοσίου χρήματος ,οι οποίοι περιβάλλοντια λευκά κολλάρα και ως σήμερα αλώνιζαν και αλωνίζουν στο…Κολωνάκι,στα υπουργεία,στη Βουλή.
 Η κ.Θάνου γνωρίζει καλά όχι μόνο τις δικογραφίες με τα κακουργήματα που σοκάρουν αλλά και ποιοί δικαστικοί με παρεμβάσεις ποιών πρώην δικαστικών και πολιτικών χώνουν στο αρχείο η κρατούν νεκρές σε συρτάρια τέτοιες υποθέσεις.
Παραδείγματα:
1.Στενή και προβεβλημένη συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε γεμίσει τα δικαστήρια με πλαστά πτυχία τα οποία δήθεν κατείχε.Δικηγόρος της,υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία.Εισαγγελέας που χρεώθηκε αίτημα για έρευνα των πτυχίων μετά από επίσημη αναφορά την έθαψε γιατί «δεν απέδειξε ο καταγγέλλων ότι είναι πλαστά τα πτυχία και ότι χρησιμοποιήθηκαν» αν και αυτό ακριβώς θα έπρεπε εκείνη να ερευνήσει με 2-3 απλές κινήσεις βεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου!
Το πόσο σοβαρή είναι η μάστιγα των πλαστών πτυχίων και της χρήσης τους για κατάληψη θέσεων που δίδουν δόξα και χρήμα φαίνεται απο το γεγονός ότι μόλις προχθές η εισαγγελία πρωτοδικών ξεκίνησε έρευνα για πλαστά πτυχία απο τη Βουλγαρία ,με τα οποία οι κάτοι=χοί τους είχαν δημιουργήσει επιχειρήσεις ,αλλά και είχαν καταλάβει δημόσιες θέσεις…

2.Σε ανακριτικά γραφεία παραμένουν χωρίς να γίνεται η παραμικρή ενέργεια για χρόνια υποθέσεις με λίαν γνωστά ονόματα της…Μασονιας,της επιχεριηματικής ζωής,της κοινωνίας κλπ.Δεν κινούνται οι υποθέσεις γιατί είναι τόσο καραμπινάτες που απλά πρέπει να προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι που είναι όμως στελέχη και έχουν άκρες…

3.Δίδεται χρόνος σε μεγαλοσχήμονες που κατηγορούνται για σοβαρότατα κακουργήματα είτε στην παραγραφή,είτε στην ψήφιση ειδικών νόμων υπέρ τους,είτε στον σχηματισμό ιατρικού φακέλλου,ώστε αφού με το χρόνο που τους δίδεται συμπληρώσουν και όρια ηλικίας να μην προφυλακιστούν…
 Πλείστοι εκ των κατηγορουμένων σχετίζονται άμεσα με μεγάλα ΜΜΕ και βέβαια με τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα για πολλά χρόνια.
 Η κ.Θάνου έχει άριστο όνομα στη Δικαιοσύνη και στην κοινωνία και είναι βέβαιο ότι θα κάνει όσα πρέπει για να εφαρμοστεί η νομιμότητα προς κάθε κατεύθυνση.
Η θέση της πρωθυπουργού της δίδει όχι μόνο την δυνατότητα να ελέγξει αλλά στη συνέχεια με την επιστροφή της στον Αρειο Πάγο και να παρακολουθήσει την πορεία των υποθέσεων.
Αυτή η προοπτική «τρελαίνει»μερικούς που έχουν ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τεράστια ποσά για να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ παρασκηνιακά τέτοια σκάνδαλα.
Για παράδειγμα είναι εντονότατη η φημολογία ότι πρώην δικαστικός που κινείται έντονα στο παρασκήνιο των μεγάλων σκανδάλων,έχει δημιουργήσει δίκτυο το οποίο έχει εισπράξει τεράστια ποσά και καθάρισε σκάνδαλα και έχει προεισπράξει ακόμα περισσότερα για να «καθαρίσει» σκάνδαλα που βρίσκονται σε δικαστική εξέλιξη.
Φοβούνται πολλοί και πολύ ότι σε γνώση της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού είναι πολλά απο αυτά και φοβούνται ότι η κ.Θάνου θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει και στην πράξη ότι «εκ γυναικος πηγάζει τα κρείττω»…
 Οι αντιδράσεις …μισογυνισμού είναι λογικές σε μία χώρα στην οποία οι γυναίκες μέχρι πριν 62 χρόνια θεωρούνταν απλά…κατοικίδια!
Μόλις το 1953 έγινε βουλευτίνα γυναίκα,η Ελένη Σκούρα με το δικαίωμα ψήφου των γυναικών να έχει καθοριστικό ρόλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου