Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Με δόσεις το αναδρομικό τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το υπουργείο Εργασίας τροποποιεί προς το ευνοϊκότερο για 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους τη μεθοδολογία καταβολής της εισφοράς που έχει επιβληθεί από την 1η Ιουλίου τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.
Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με την οποία τροποποιείται προηγούμενη σχετική εγκύκλιος που είχε εκδοθεί στις 30 Ιουλίου.

Με βάση τη νέα μεθοδολογία, η εισφορά ναι μεν επιβάλλεται στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου – που σημαίνει ότι 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν έχουν ήδη καταβάλλει τη νέα εισφορά για δύο μήνες – αλλά τα χρωστούμενα δεν θα παρακρατηθούν στο σύνολό τους από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου. Θα «σπάσουν» σε τρεις δόσεις προκειμένου να καταβληθούν με τη σύνταξη του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική εγκύκλιος, «τα επιπλέον ποσά που θα προκύψουν από τον υπολογισμό της ανωτέρω εισφοράς επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, σύμφωνα με την αριθμ. Φ. 80000/οικ. 22443/4522/8.10.2012 (Β΄2810) Κ.Υ.Α».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου