Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Κάντε αυτό το απλό τεστ για να δείτε εάν γύρω σας υπάρχει (έστω και ένας) ψυχοπαθής


Businesspeople in a Meeting

Λένε πως οι ψυχοπαθείς κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς να το ξέρουμε. Ότι συχνά είναι άνθρωποι που δείχνουν σαν όλους τους άλλους, αλλά δεν είναι. Αυτή τους η δυνατότητα να ενσωματώνονται στο κοινωνικό σύνολο σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, είναι αυτό που κάνει τους ψυχοπαθείς τόσο επικίνδυνους και απρόβλεπτους.

Τώρα όμως οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει έναν πολύ απλό τρόπο για να καταλάβουν εάν κάποιος είναι ψυχοπαθής: το χασμουρητό.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Baylor του Τέξας δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Individual Differences.»
Ανακάλυψαν λοιπόν ότι όσο περισσότερα ψυχοπαθή χαρακτηριστικά έχει κάποιος τόσο πιο απίθανο είναι να επηρεαστεί από να χασμουρηθεί και αυτός όταν κάποιος το κάνει.
Σκεφτείτε το λίγο! Εάν κάποιος που είναι δίπλα σας χασμουρηθεί, δεν θα σας έρθει και εσάς η ανάγκη να κάνετε το ίδιο; Εάν όχι, τότε ίσως θα πρέπει να ανησυχείτε…
Αντικείμενο της έρευνας ήταν 135 φοιτητές που πέρασαν από διάφορα τεστ συμπεριφοράς που είχαν να κάνουν με τον εγωκεντρισμό, την ψυχρότητα και την ανάγκη για επανάσταση ενάντια στις νόρμες της κοινωνίας.
Στους φοιτητές οι επιστήμονες έδειξαν διάφορα βίντεο με ανθρώπους που χασμουριούνται. Όσοι δεν επηρεάστηκαν καθόλου ήταν εκείνοι που είχαν σκοράρει ψηλά στην ψυχρότητα.
Ο Brian Rundle, ένας από τους διδακτορικούς φοιτητές που ενεπλάκησαν στην έρευνα, δήλωσε σχετικά στους Times: «Ένα από τα ισχυρότερα στοιχεία είναι ότι το μεταδοτικό χασμουρητό έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση. Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική ανακάλυψη, αλλά εάν το μεταδοτικό χασμουρητό δεν σας επηρεάζει, δεν σημαίνει πως κάτι πάει λάθος με σας.»
Όπως και να έχει, ένα στο γραφείο ή στην παρέα υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο που δεν συγκινείται ποτέ από τα χασμουρητά των άλλων, εμείς θα σας προτείναμε να προσέχετε και να παρατηρείτε. Μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε!
 fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου