Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Καιρός Παρασκευή 7-8-2015



Άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, στο Κεντρικό Ιόνιο και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015.
Τα φαινόμενα θα είναι και πάλι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 35 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 32 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια και δυτικά κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή στην Αττική. Τη νύχτα προς Σάββατο ο καιρός ενδέχεται να παρουσιάσει επιδείνωση. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει του 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης αργά το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου