Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ανακοινώνονται οι ημερομηνίες του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ



Οχτώ επενδυτικά σχήματα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε
Πρόκειται για τις εταιρίες
1. APM Terminals, B.V.
2. Deutsche Invest Equity Partners, GmbH
3. Duferco Participations Holding S.A.

4. International Container Terminal Services, Inc
5. Mitsui & Co., Ltd.
6. P&O Steam Navigation Company (DP World)
7. Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.
8. Yilport Holding Inc
Οι συγκεκριμένες εταιρίες (και ενδεχομένως και άλλες που θα θελήσουν να μπουν στο... παιχνίδι της απόκτησης του Λιμανιού) θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα μέχρι να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των διαγωνισμών.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το deadline που έχουν θέσε οι δύο πλευρές, ώστε να περάσει και ο 15αύγουστος και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.
Μάλιστα στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, εκτίμησε ότι εκτός της διαδικασίας που θα ακολουθεί για τα λιμάνια, οι δεσμευτικές προσφορές και για τις επιχειρήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, αναμένεται να έχουν υποβληθεί αμφότερες έως τέλος Δεκεμβρίου.
Ως το τέλος Σεπτεμβρίου και πριν την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση των μετοχών αρχικά του 51% του λιμανιού του Πειραιά από τους τρεις υποψήφιους επενδυτές που έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, (COSCO, AMP TERMINALS MAERSK, ICTSI), θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί - σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα - και το σχέδιο νόμου που αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου